Skip to content

Project: Den Hâneker gaat voor Natuur op je erf!

Een groen erf is belangrijk voor planten, dieren en voor jouw eigen leefomgeving. Het maakt de streek aantrekkelijk. Plant een vogelbosje en hang een nestkast op, zaai een kleurrijk bloemenmengsel voor vlinders en insecten of graaf een poel voor kikkers en libellen.

Je kunt streekeigen bomen en struiken of een bloemenzaadmengsel bestellen via de webwinkel voor een groene aankleding van jouw erf of tuin. Alle erfbezitters kunnen meedoen: agrariërs en burgers, in het buitengebied en in de dorpskernen.

TIPS AANLEG & ONDERHOUD
In het onderstaande document hebben wij informatie en tips over aanleg en onderhoud van groene elementen op het erf voor je op een rij gezet. Hiermee kun je als erfbezitter zelf aan de slag. Doe je mee?

 

ADVIES
Mocht je hier zelf niet uitkomen en wil je advies? Dat kan! Den Hâneker verzorgt advies bij je thuis tegen een onkostenvergoeding, een keukentafelgesprek of een uitgebreider advies op papier. Dit advies wordt gegeven door Gijsbert Pellikaan, ecoloog en landschapsdeskundige. Hij is al ruim 20 jaar actief in de streek.

Voor leden van Den Hâneker geldt een tarief van € 35,- voor een keukentafelgesprek bij je thuis.  Wil je een uitgebreider advies met uitwerking op papier (tekening met beschrijving voor aanleg en beheer) dan geldt een tarief van € 60,- (leden).

Voor aanmelding kun je een e-mail sturen naar info@denhaneker.nl. Gijsbert Pelikaan zal dan contact met je opnemen voor het inplannen van een afspraak.

Back To Top
Lid worden