Werkgroep Educatie

De werkgroep Educatie probeert te laten zien hoe mooi de streek is en wat er gedaan moet worden om het mooi te houden.

Daarvoor worden jaarlijks lessen gegeven en excursies naar de agrarische bedrijven in de omgeving gemaakt. Op deze website vind je informatie over de lespakketten, de excursies, de werkgroep. Via de onderstaande links kun je je online aanmelden voor deelname voor de lespakketten en een excursie.

Werkgroep Educatie

De werkgroep Educatie wil leerlingen en beginnende studenten laten genieten van wat er te beleven en te leren valt in de natuur in onze mooie streek met name op en rond de agrarische bedrijven.

Ons aanbod:

Lesthema’s voor het totale basisonderwijs vanaf groep 3.

Een lespakket met speelkisten voor het speciaal onderwijs, dit biedt ook volop materiaal voor de eerste 2 groepen van het basis onderwijs.

Een snuffelstage voor de jongste instromers

Een oriëntatiepakket met excursie voor de 1e jaars studenten LBO/VO

Hieronder vind je informatie over de verschillende mogelijkheden. Ook online aanmelden kan via de onderstaande links

Leuk om zelf of op school te maken

Links

  • www.weidevogelwacht.nl – informatie en een avontuur over weidevogels
  • Zuivel Online – informatie en lessen over koeien, melk en melkproducten.
  • Het Kleine Loo – over melkveehouderij
  • Droppie Water – website waarop basisschoolkinderen leren over het belang van schoon water, waterzuivering, wateroverlast en waterpret.

Help bijen en vlinders door planten, bomen en struiken te planten die veel stuifmeel en nectar geven. Zie https://denhaneker.nl/20152016-natuur-op-je-erf/ Hemelsleutel, herfstaster, muurpeper, lavendel, kattenkruid, blauwe knoop en zonnehoed zijn echte insectenlokkers. Ook houden insecten van kruidenhoekjes met o.a. rozemarijn en tijm. Probeer het hele jaar door bloeiende planten, in groepjes, in de tuin te hebben staan. Insecten zijn namelijk van vroeg in de lente tot laat in de herfst actief. Het is ook verstandig om niet te vroeg de tuin te snoeien. Sommige insecten overwinteren in uitgebloeide bloemstengels. Snoei daarom in het voorjaar en zorg ervoor dat de tuin niet te netjes is. Insecten houden wel van een beetje rommel. Dan hebben ze meer ruimte om hun eitjes te leggen.

Wist je dat je aan een aardbei heel goed kunt zien of deze goed bestoven is? Is de aardbei mooi van vorm, dan kun je er zeker van zijn dat deze goed bestoven is. Maar zijn de aardbeien uit jouw tuin heel klein en hebben ze niet die mooie vorm, dan kan jouw tuin, en de aardbeienplantjes, wel wat extra bijen gebruiken.

https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/acties-bedrijven/leer-alles-over-wilde-bijen/

https://schooltv.nl/video/het-klokhuis-vlinders/#q=vlinder

https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-450-vlinders/#q=vlinders%20

https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-bijen-2/#q=bijen

https://schooltv.nl/video/het-klokhuis-bijen/#q=bijen

Lid worden