skip to Main Content

Jubileum 1994 – 2019

RABOBANK HOOFDSPONSOR 5e LUSTRUM DEN HANEKER

Dit jaar bestaat natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker 25 jaar. Om dit 5e lustrum op een gepaste wijze te vieren zijn wij heel trots dat de Rabobank als hoofdsponsor ons hierin steunt. Samen zetten wij ons in voor het agrarisch natuurbeheer, plattelandstoerisme, educatie en duurzame landbouw van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Met de ondertekening van het sponsorcontract op maandagavond 4 maart jl. door Martijn Spijk (directievoorzitter Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden) en Kees Commijs (voorzitter Den Hâneker) kunnen wij blijven investeren in een duurzame vereniging.

Festiviteiten

Op woensdagmiddag 11 september zal er voor de jeugd een kinderprogramma bij bezoekboerderij Het Achterhuis in Leerdam worden georganiseerd. Een middag vol leuke activiteiten voor kinderen op de boerderij.  En op vrijdag 13 september zal in Huis het Bosch in Lexmond het lustrumcongres plaatsvinden. Het middagprogramma bestaat uit een mogelijkheid tot bedrijfsbezoeken in de regio en een congres gedeelte. Voor de bedrijfsbezoeken kan gekozen worden uit twee bedrijven, restaurant De Ponthoeve in Vianen of boerderij De Groene Hofstee (Hei- en Boeicop). Met een bus zullen wij vanaf de parkeerplaats van Huis het Bosch vertrekken. Na dit bedrijfsbezoek zullen wij terugkeren bij Huis het Bosch voor het lustrumcongres. Hierbij zal onder andere oud voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank en Sociaal Economische Raad (SER) Herman Wijffels het congres toespreken. Het motto van zijn bijdrage zal zijn: “Verduurzaming van de samenleving”. De middag zal geleid worden door Jan Arie Koorevaar. Hij zal ook afsluiten met een interactieve quiz over verschillende thema’s die aansluiten bij Den Hâneker. Hierna is er nog de gelegenheid voor een (netwerk)borrel.

Eerder dit jaar verscheen al een feestelijke editie van de toeristische gids Polderleven. En uiteraard pakten we ook uit in onze stand tijdens de Streekparade in Hoornaar afgelopen 1 juni (tijdens de Vierdaagse Alblasserwaard) en later dit jaar tijdens de Fokveedag.

Programma – vrijdag 13 september:

Wanneer?Wat?
12:30 uurVerzamelen op de parkeerplaats van Huis het Bosch
13:00 uurVertrek met de bus naar excursie bedrijven
13:15 - 14:45 uurBezoek aan Restaurant de Ponthoeve of boerderij de Groene Hofstee
15:00 uurOntvangst bij Huis het Bosch met koffie/thee en wat lekkers
15:30 uurStart congres met introductie van dagvoorzitter Jan-Arie Koorevaar
15:50 uurHerman Wijffels spreekt over verduurzaming van de samenleving
16:20 uurDubbelinterview door Jan-Arie Koorevaar met Kees Commijs en Herman Wijffels
16:35 uurVertoning natuurfilm Stijn Philips
16:40 uurFelicitatie van onze hoofdsponsor de Rabobank
16:45 uurVertoning film Den Hâneker
16:50 uurInteractieve quiz
17:15 uurEindigen van congres met afsluitende borrel
18:30 uurEinde programma
Back To Top
Lid worden