Skip to content

Den Hâneker 30 jaar!

Jubileum 1994 – 2024

Dit jaar is het feest in de streek

Of je nu boer, burger of buitenlui bent, jij bent van harte welkom. We vieren dit feestje het hele jaar door in de prachtige Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, met voor ieder wat wils. Ontdek de pareltjes van de streek, van grazende koeien en karakteristieke grutto’s tot bloeiende flora langs de sloot. Onze recreatieve ondernemers zetten samen met ons ook de molens in het zonnetje. Verken de streek op de fiets met uitgestippelde routes voor het hele gezin, of ga dauwtrappen om grutto’s te spotten. In het najaar kun je met ‘toer de boer’ langs onze boeren rijden. Te voet is er genoeg te ontdekken langs de sloot, en ‘s avonds vieren we midzomer met een gezellig kampvuur en buitenbioscoop. Vier dit feest met ons mee en houd onze jubileumpagina in de gaten voor alle activiteiten en om je – tegen een kleine vergoeding – aan te melden.

Jubileum nieuws

30-jarig jubileum Den Hâneker bij de Klokradio

Luister naar het één-op-één interview bij de Klokradio met Interim-Voorzitter Sjaak Kreeft.

Het jubileum programma

We vieren dit jaar een écht feestje in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Van Tour de Boer, rond fietsen in de streek tot Dauwtrappen ‘s ochtends vroeg. Ontdek alle jubileum activiteiten hieronder én geef je op! Tot snel?!

12 april – Samen voor de toekomst van de streek

Hoe kleuren jullie je toekomst in? Blauw als de luchten, groen als het gras……. agrarische impact, woningbouw,  duurzaamheid, voedsel, feesten én zo veel meer. Wat zien jullie graag méér óf minder terug in de streek? Waar worden jullie als jongeren blij van?

We gaan nieuwerwets kletsen over allerlei onderwerpen die leven in de streek. Wij willen namelijk weten wat jullie vinden door naar jullie te luisteren! Of je nu boer, burger of buitenlui bent, wij zorgen voor bier, bitterballen, luisteraars en muziek op 12 april vanaf 19:00 bij de HABO in Noordeloos! Tot dan?!

Enneh… Heb jij hét idee voor de streek? Pitch jullie idee aan het einde van de avond en WIN een weekend weg ter waarde van € 1000 (gezellig uit met je vrienden)!

Meld je hier aan voor het feest van de toekomst én de pitch, zodat we bier en bitterballen voor je kunnen regelen.

April/mei – Kleurplatenactie

Den Hâneker viert feest voor jong, oud, groot én klein, want we blazen dit jaar 30 kaarsjes uit! Op de kleurplaat zijn alle diertjes die je hier kunt spotten samen gekomen om het feestje met ons mee te vieren. Ze missen alleen een kleurtje, kun jij de dieren een kleurtje geven? Deze kleurplaat komt recht uit het hart van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Maak jij de mooiste tekening? Dan maak je kans op een hele toffe prijs! 

Dit kun je winnen

We geven 2 x een natuurexpeditie weg. Maak kans op een natuurexpeditie voor jouw hele klas. Hier gaan we vogels spotten, leer je kleine insecten kennen én nog zo veel meer, maar dat houden we nog even geheim. Dus, kunstenaars klaar? Kleuren maar!

Zo doe je mee 

Deze kleurplaat actie is speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot 12. Uitgekleurd? Lever uiterlijk 15 mei jouw kleurplaat in. Dat doe je zo:

  • Maak een foto van de kleurplaat óf scan ‘m in
  • Upload je tekening hier

Uitslag

Spannend hé? Dat snappen we. Woensdag 22 mei krijgen de winnaars bericht!9 mei – Dauwtrappen

Vroege vogels gezocht! Op de vroege ochtend van Hemelvaart trekken we de waterdichte wandelschoenen of laarzen aan om te gaan dauwtrappen. Om 5.45 uur verzamelen we op de boerderij en om 6.00 uur neemt de boer je mee het weiland in. De dauwdruppels zullen nog aan het gras hangen en je zult de zon op zien komen met het geluid van de weidevogels op de achtergrond. Herken je ze allemaal? Neem gerust een verrekijker mee en geniet op deze Hemelvaartsdag van een ochtend in de polder in ons mooie gebied. Terug op de boerderij kun je jezelf meegebrachte ontbijtje op eten tussen de koeien. Voor koffie, thee en sap zorgen wij.

Het dauwtrappen doen we op drie locaties in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Je kunt hiervoor kiezen bij de aanmelding. Later ontvang je de precieze locatie en eventuele bijzonderheden.

Wij staan te al te trappe(l)en, jij ook? Meld je hier aan.Hemelvaartweekend – Fietsen door de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard

Dit weekend ontdek je de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden als nooit tevoren op de fiets! Deze fietsroute is speciaal ontwikkeld voor jong én oud, ervaren fietsers of voor ‘zomaar een lekker rondje’. Ter ere van het 30-jarige jubileum van Den Hâneker fiets je dwars door de mooiste natuur, pittoreske polders en bezoek je theetuinen of lokale horeca-gelegenheden waar je met korting een hapje eet of iets drinkt. 

21 juni – Midzomertocht

Kom genieten van de natuur in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden tijdens de Midzomertocht. Samen met een gids ontdek je wat er leeft in de polders en de natuur, spot je dieren of leer je plantensoorten (her)kennen. Na afloop geniet je van een knisperend vuurtje en bak je broodjes op een vuurplaat. Kom je ook ontdekken?

Het aanmeldformulier hiervoor komt nog!

7 september – Buiten bioscoop

Meer informatie volgt.

21 september – Fokveedag

Op zaterdag 21 september zal in Hoornaar de 110 Fokveedag Boerenlandfeest worden gehouden. Het terrein zal weer omgedoopt worden tot een ontmoetingsplaats waarin de rundveekeuring centraal staat, maar ook de warenmarkt, de streektent en de vele andere exposanten te vinden zijn!

Oktober – Tour de Boer

Meer informatie volgt.

Eind 2024 – Sponsorloop Ghana

Meer informatie volgt.

Back To Top
Lid worden