Skip to content

Theater Peeriscoop | Tinderella – Nilgün Yerli (17/10)

Nilgün Yerli (53) was een geliefd columnist, schrijver, tafeldame bij DWDD en theatermaker, maar dik tien jaar geleden gooide ze het roer om en vertrok ze uit Nederland. Ouder en wijzer is ze terug en is ze op tournee met een nieuwe voorstelling: Tinderella.

Yerli is dus weer terug in Nederland, in het Theater en vooral bij haarzelf. Sinds Carre 2005 is er veel gebeurd in haar leven en in de Wereld. Ze emigreerde naar Istanbul, New York en London, maar nergens voelt ze zich zo thuis als in Amsterdam. Ze is dus weer terug…het liefst in het Theater.

Inmiddels is ze ruim 50 jaar, getrouwd, moeder, gescheiden, werkeloos. Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt… Wat doe je dan? Je klampt je vast aan je herinneringen, maar die doen verdriet, want alles is vergaan… Kommer en Kwel? Welnee….

Ze zoekt in Tinderella naar de ‘Grote Liefde’ en daarmee naar zichzelf. Alsof er ook een ‘Kleine Liefde’ bestáát trouwens. Ja die bestaat! Er is heel veel kleine liefde, in het gewone leven dat natuurlijk helemaal niet gewoon is, want niets is gewoon.

De Theaterkrant: Tinderella is prachtig van taal. Poëtische zinnen rollen over ons heen. Yerli is geen groot actrice, wat Yerli vooral is: een onderhoudend en intelligent schrijver en een verteller met een volstrekt eigen geluid. Een soort Annemarie Oster met Turkse wortels, dan weer heel scherp en venijnig, dan weer heel zacht, ontroerend en poëtisch.

De entree bedraagt € 19,50 inclusief een consumptie. De voorstelling begint om 20.30 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of via de handige Peeriscoop app.

Cabaret                                     € 19,50 incl. een consumptie
Dinsdag 17 oktober 2023       20.30 uur

Back To Top
Lid worden