Skip to content

Hemelvaartsweekend – dauwtrappen en fietsen

Feest in de streek tijdens het Hemelvaartsweekend!

Natuur- en landschapsbeheer vereniging Den Hâneker viert dit jaar haar 30-jarige jubileum. Dat doen ze met activiteiten voor boer, burger en buiten lui, voor jong en oud, voor heel de streek. Van Vrijstad Vianen tot de authentieke Alblasserwaard. Dit Hemelvaartsweekend organiseren ze diverse activiteiten, die je niet wil missen. Van ’s ochtends vroeg Dauwtrappen tot trappen door de streek met verschillende fietsroutes.

 

Dauwtrappen: laarzen aan én gaan!

Op 9 mei, trekken we tijdens de vroege ochtend van Hemelvaart laarzen of waterdichte wandelschoenen aan om de natuur van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden te zien ontwaken. Dauwdruppels aan het gras, de opkomende zon én het gekwetter van weidevogels op de achtergrond. Het dauwtrappen start op verschillende boerderijen, waar je daarna met de boer de natuur instapt. Na afloop van de wandeling is er koffie, thee en sap. Opgeven kan via de volgende link Inschrijving – Dauwtrappen (google.com)

Fietsend genieten van de streek

Tijdens het et Hemelvaartsweekend is er genoeg moois te ontdekken in de streek op de fiets. Den Hâneker heeft 6 fietsroutes gemaakt, met verschillende startpunten door heel de regio heen. Ga voor een grote ronde door de streek óf maak een wat kleinere tour. Ondertussen kom je langs lokale horecagelegenheden óf cultuur punten, waar je meer ontdekt over de prachtige Vijfheerenlanden én de Alblasserwaard. Maak tijdens het fietsen foto’s van jouw big five en win 4 vrijkaartjes voor Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. De winnaar wordt gemaild.

Meer informatie of de fietsroutes downloaden en foto’s uploaden? Ga naar www.denhaneker.nl/lustrum/

Back To Top
Lid worden