Skip to content

Theater Peeriscoop: Eigenzinnige jeugdvoorstelling ‘De Vliegende Hollander’ door van Ida van Dril: ‘Over laffe helden en heldhaftige lafaards’

Op 20 april is er een wervelende woensdagmiddag voorstelling in Peeriscoop te zien. Deze try-out van ‘De Vliegende Hollander’ is voor iedereen vanaf 7 jaar, die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng hoeft te zijn. Een spannende voorstelling voor het hele gezin.

De Vliegende Hollander’ is een spookverhaal dat ons leert om niet bang te zijn
Verhalenverteller Ida van Dril duikt op eigenzinnige wijze in dit mysterieuze verhaal en brengt haar poppenkarakters op een sublieme wijze tot leven. Onder regie van Fred Delfgaauw dompelt Ida je onder in een waargebeurde leugen. Een spannende en grappige voorstelling waarin laffe helden en heldhaftige lafaards een glansrol spelen.

Al eerder bracht Ida van Dril succesvol ‘De Rattenvanger’ ten tonele in Gorinchem, met het historische Tolhuis als decor. Nu vaart het schip ‘De Vliegende Hollander’ theater Peeriscoop binnen voor een bijzondere jeugdvoorstelling.

Een spookschip
Na een lange tijd van binnen blijven wil iedereen weer naar buiten. Ida niet, ze is bang, blijft liever thuis met haar hondje.

‘Na een lange tijd van binnen blijven wil iedereen weer naar buiten.
Varen.
Vliegen.
De zee op.
Ida niet.
Zij is bang, blijft liever nog even thuis.
Met haar hondje.
En waarom zou ze naar buiten gaan?
Ze droomt van strand, bos en zee en creëert haar eigen mysterieuze avonturen.
Maar altijd binnen.
Binnen is veilig, want buiten vliegt een spookschip, toch?’

De voorstelling begint om 15.00 uur, een kaartje kost 10 euro inclusief ranja en wat lekkers. We zien u en uw familie graag op woensdagmiddag 20 april. Bestel snel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

Voorstelling:                 Ida van Dril – De Vliegende Hollander (try-out)
Datum:                           Woensdag 20 april
Aanvang:                        15:00 uur
Tickets:                           €10,00 incl. ranja en wat lekkers

Beeld: Ministerie van Beeld

Back To Top
Lid worden