Skip to content

Weer goud voor ambachtelijke rookworst van Theo Barten

Goud winnen went nooit! De meester-worstmakers van Worstmakerij Barten worden elke keer weer heel gelukkig als de scores binnen komen van de keuringen waar ze aan deelnemen. Ook nu behaalden ze met het complete assortiment rookworsten – fijne, grove en runder rookworst – de volle 100 punten. Dat was weer goed voor goud!

De worsten worden beoordeeld op kleur, smaak, geur, malsheid en vorm van de rookworst. ‘Het is altijd weer spannend omdat het een natuurproduct is’, aldus worstmaker Rinse Hamerling. ‘In het bereidingsproces kunnen altijd wat oneffenheidjes ontstaan. Die zijn voor de normale consumptie geen enkel probleem, maar voor een keuring moet alles perfect zijn. Gelukkig hebben we het eerst goud dus alweer in de pocket! We zijn nu ook nog in de race voor het Nationaal kampioenschap. Dat wordt ook weer spannend,’ aldus een enthousiaste Rinse.

Het pure ambacht
De meester-worstmakers van Barten mengen en bereiden het vlees op ambachtelijke wijze. ‘We gebruiken vrijwel alleen enkelvoudige kruiden als zout, peper, nootmuskaat, foelie’, vertelt Alexander Breur. ‘We hebben onze eigen recepturen ontwikkeld, die we zelf doorlopend keuren en waar nodig aanpassen.’ De worstmakers benutten al hun kennis en fingerspitzengefühl om de optimale smaak uit het vlees te halen. ‘Ook door het Worstmakersgilde worden onze producten verschillende keren per jaar gecontroleerd en beoordeeld. Daarbij laten wij ons als meesterworstmakers regelmatig bijscholen.’

Met liefde gemaakt
De rookworsten worden bij Worstmakerij Barten met dezelfde kennis en liefde bereid als de grillworst, gekookte worsten, leverworsten en de ambachtelijke vleeswaren. Van de rauwe (rauwe ham, rookvlees, ontbijtspek) en gekookte soorten (beenham, boerenachterham, pekelvlees) tot de gegrilde vleeswaren, zoals gebraden en gegrild gehakt.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden