Skip to content

Rabobank (W)eet-spel onthuld bij Avonturenboerderij Molenwaard

GROOT-AMMERS • Avonturenboerderij Molenwaard is sinds woensdag 3 oktober een attractie rijker: het Rabobank (W)eet-spel.

Fien en Teun onthulden, in het bijzijn van honderden Rabobankleden, het nieuwe educatieve spel op het park.

Het Rabobank (W)eet-spel is ontstaan uit de gemeenschappelijke visie van de Rabobank en Avonturenboerderij Molenwaard op het gebied van voedselverspilling.

“Jaarlijks gooien we in Nederland gezamenlijk 700 miljoen kilo eten weg”, vertelde Riejanne Verhoeks-Bok, accountmanager MKB Rabobank Merwestroom, woensdag tijdens de officiële onthulling van het interactieve spelbord. Samen bouwen aan een betere wereld kan volgens haar ook al op kleine schaal beginnen.

Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard vult aan: “Wat is dit een prachtige samenwerking met de lokale banken: Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Merwestroom. We zijn trots op deze mooie partner waarmee we kinderen op ons park een stukje bewustwording kunnen meegeven over voedselverspilling.”

Het spel
Met het Rabobank (W)eet-spel krijgen de kinderen de keuze voorgelegd om het voedsel, wat afgebeeld staat op het interactieve spel, in de prullenbak te gooien of lekker op te eten. Wat zullen ze bijvoorbeeld doen met een beschimmelde boterham, een scheve komkommer of kaas met gaten erin? Fien en Teun, de karakters van Avonturenboerderij Molenwaard, zullen aan de hand van de keuze van de kinderen reageren en ervoor zorgen dat de kinderen de juiste beslissing maken.

Verder samenwerking
Het Rabobank (W)eet-spel is niet het enige project van de Rabobank en Avonturenboerderij Molenwaard. Zo zijn Fien en Teun aanwezig op de Ledendag in Kinderdijk op zaterdag 6 oktober en zal de Avonturenboerderij onderdeel zijn van het Rabobank spaarfeest, waarbij kinderen kunnen sparen voor gratis toegang tot het park.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden