Skip to content

Waterschap: geen problemen door stortbuien, kurkdroge bodem zuigt regen op

De stortbuien van dinsdag- en woensdagnacht hebben amper tot overlast in de regio geleid. Dat meldt Waterschap Rivierenland.

Dinsdag viel 25 millimeter hemelwater, vannacht zo’n zestig. Dat werd grotendeels opgezogen door de bodem, die door de hete zomer van vorig jaar nog altijd gortdroog is.

In de bebouwde kom leidde de hoosbuien soms tot volle riolen en grote waterplassen in de straat, maar volgens het waterschap bleef het daartoe beperkt.

Pompen
In Hardinxveld-Giessendam werden uit voorzorg drie pompen geplaatst, waardoor problemen uitbleven. In het verleden ging het daar geregeld mis bij noodweer en liepen keer op keer woningen en kelders onder, met name aan de Nieuweweg in het dorp. De pompen waren binnen een uur operationeel en draaien ook vandaag nog door.

Wel veroorzaakten hagel, bliksem en wind her en der schade, zoals omgevallen bomen op diverse plekken. Enkele wegen werden daardoor onbegaanbaar, maar in de loop van de dag worden of zijn die weer vrijgemaakt. Het waterschap is beheerder van polderweg in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Waterschap Rivierenland

Back To Top
Lid worden