Skip to content

Theetuin in Ottoland kan voorlopig open blijven

Theetuin Gebroeders Van Lint in Ottoland blijft voorlopig tóch open. De eigenaren krijgen van de Rotterdamse rechtbank de tijd om extra parkeerplekken te realiseren voor gasten, om zo alsnog in aanmerking te komen voor een vergunning.

De eigenaren stapten onlangs zelf naar de voorzieningenrechter, omdat de gemeente Molenlanden het schenken van kopjes thee aan voornamelijk oudere gasten na zes jaar niet langer gedoogt. Als aanleiding werden ‘aanhoudende klachten van omwonenden over parkeer- en geluidsoverlast’ aangevoerd. Zouden de eigenaren na deze week toch doorgaan met het runnen van de tuin aan de B, dreigde een boete van 25.000 euro.

De rechter stelt het opleggen van die dwangsom nu met zes weken uit, om de eigenaren de kans te geven om alsnog een vergunningsaanvraag te doen. Volgens de rechter maken ze namelijk een goede kans om daarvoor in aanmerking te komen, mits er meer parkeergelegenheid is rond de tuin.

,,De gemeente heeft aangegeven geen andere juridische bezwaren te zien dan het ontbreken van voldoende parkeerruimte op eigen terrein’’, aldus de rechtbank.

Parkeernorm

Gebroeders Van Lint heeft inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend op het gemeentehuis, waarin concrete plannen voor extra parkeerplekken zijn opgenomen. Daarmee zouden ze volgens de rechtbank voldoen aan de zogenoemde ‘parkeernorm’ van de gemeente.

De theetuin – waar ook een kleine bed & breakfast is gevestigd – opende in 2013. De tuin is vier maanden per jaar geopend op woensdag tot en met zondag en is vooral in trek bij ouderen.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden