Skip to content

Theater Peeriscoop | Zadar – Bruiloft der zeven Zigeuners (12/3)

Bruiloft der zeven Zigeuners op zondagmiddag 12 maart in Peeriscoop

Zadar vertolkt het nieuwe programma “De Bruiloft der Zeven Zigeuners” naar het bekende verhaal van de Nederlandse schrijver en Balkan kenner A. den Doolaard. Deze roman was destijds zo aansprekend dat tienduizenden Nederlandse toeristen in de jaren ’70 en ’80 een bezoek brachten aan het dorpje Ohrid.

Scenario
Het verhaal speelt in de periode voor de Tweede Wereldoorlog in Joegoslavië. Het vertelt over de fotograaf Branko Markovitsj en het meisje Doesjka. Branko is 34 jaar en heeft een wild leven achter de rug. Op zijn reizen spelen zigeunermuzikanten een grote rol. Tijdens elke reis wordt Branko hartstochtelijk verliefd op een andere vrouw. Al die liefdes eindigen treurig maar, in Ohrid in Macedonië, leert hij de 20-jarige Doesjka kennen. Na drie dagen vraagt hij haar ten huwelijk.

Op de vooravond van hun bruiloft wordt gegeten, gedronken, gedanst en natuurlijk muziek gemaakt. Wanneer zijn vrienden hem door middel van de muziek nog eens herinneren aan al de andere liefjes die Branko heeft gekend, slaat de twijfel toe: “Is hij de lieve onschuldige Doesjka eigenlijk wel waard?”

Orkest Zadar vertelt het verhaal, speelt de liederen met passie en brengt zo het verhaal van het dilemma en de bruiloft weer tot leven.

Zadar
Zadar is in oktober 1984 opgericht en bestaat uit muzikanten die al in diverse ensembles ervaring hebben opgedaan met volksmuziek uit Oost-Europa. Aanvankelijk heeft dit orkest zich gespecialiseerd in muziek uit het voormalig Joegoslavië en heeft het orkest veel opgetreden voor Joegoslaven in Nederland. Naast volksdansmuziek heeft het ensemble ook Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire.

Peeriscoop op Zondag
Entree bedraagt op zondagmiddag € 12,50 inclusief een consumptie. Onze gezellige foyer is vanaf 15.00 uur geopend en de voorstelling begint om 16.00 uur. Na afloop blijft het nog lang gezellig in onze foyer en staat er een goed gevulde hapjestafel voor u klaar. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch op 0183-690022.

Voorstelling:              Zadar – Bruiloft der zeven Zigeuners
Datum:                       Zondag 12 maart 2023, aanvang 16:00 uur
Tickets:                       € 12,50 incl. 1 consumptie en hapjestafel na afloop

Back To Top
Lid worden