Skip to content

Theater Peeriscoop: Voorstelling de Grijsaards voor het hele gezin (2/3)

Op woensdagmiddag 2 maart staat de jonge en getalenteerde Theatergroep Matrose in Theater Peeriscoop met hun voorstelling “De Grijsaards”. De aanvangstijd van deze voorstelling is 14:00 uur.

Naar het verhaal Philemon en Baucis van Ovidius. Een man en een vrouw zijn al jaren samen. Ze zijn oud. Ze zijn arm. Ze zijn grijs. Laten we ze voor het gemak de Grijsaards noemen. Voor hun deur staan drie mensen. Ze zijn groot. Ze zijn hongerig. Ze dragen een net pak. Laten we ze voor het gemak de Bazen noemen.

De bazen komen van ver en zijn op zoek naar eten en een slaapplek. De Grijsaards twijfelen geen moment en bereiden, met het kleine beetje eten dat ze hebben, een feestmaal. Zelf gaan ze met een lege maag naar bed en dat blijft niet onopgemerkt door de bazen.

Manon Poort, Marieke Braaksma & Jordy Roeten. Drie theatermakers afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Drie dikke maten met een voorliefde voor klassieke toneelstukken. Vier wervelende locatievertellingen die op toegankelijke wijze dwars door alle hoeken van het publiek worden gespeeld.

Wanneer deel je met elkaar? Wat is van jou, je ouders of de wereld? De Grijsaards is een beeldende vertelling over samen delen en tevreden zijn. Een energieke voorstelling, gespeeld tussen en met het publiek. Een geweldige, spannende en leerzame belevenis voor het hele gezin vanaf 6 jaar.

De voorstelling begint om 14:00 uur. De foyer en kassa zijn vanaf 13:00 geopend. De prijs voor deze voorstelling bedraagt € 10,00 inclusief ranja en wat lekkers. Kaartjes kunt u reserveren via www.peeriscoop.nl (daar is ook een leuk filmpje te bekijken), of telefonisch via 0183 – 69 00 22.

Beeld: Floyd Koster

Back To Top
Lid worden