Skip to content

Theater Peeriscoop | Dorine Wiersma – Vlieg op! (15/1)

Er is weer ruimte om te vliegen in Theater Peeriscoop: ‘Eerlijk, ijdel en pijnlijk direct’

In haar theatervoorstelling ‘Vlieg op!’ zingt Dorine Wiersma alleen nog maar wat ze denkt. De Volkskrant schreef over haar: ,,Zij eist haar plek onder de cabaretzon definitief op – ook haar composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit.” Op zondagmiddag 15 januari geniet u voor € 12,50 van de voorstelling inclusief een consumptie en een hapjestafel na afloop.

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het Leids Cabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden.

Liedjesschrijver en columnist
Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar. Ze in columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels). Dorine was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was onder andere te zien in ‘Dit was het nieuws’, ‘De slimste mens’, ‘Spuiten en slikken’, ‘Gehaktdag’ en ‘De tafel van Taal’.

De Zondag bij Peeriscoop
De zondagmiddag in Theater Peeriscoop is inmiddels een traditie: heerlijk genieten van een voorstelling, om daarna onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over wat u zojuist beleefd heeft. Kaartjes bestelt u op www.peeriscoop.nl

Voorstelling:              Dorine Wiersma – Vlieg op!
Datum & Tijd:            Zondag 15 januari 16:00 uur
Tickets:                       €12,50 incl. 1 consumptie en hapjestafel na afloop

Beeld: Carly Wollaert

Back To Top
Lid worden