Skip to content

Theater Peeriscoop | Apituley Presenteert – In De Schemering (17/1)

Esther Apituley, Hans Dagelet en Renée Bekkers reflecteren in een theatrale concertperformance op deze ‘vreemde tijd’

Op dinsdagavond 17 januari is ‘In De Schemering’ te zien in Theater Peeriscoop. Een theatrale concertperformance waarin theater, muziek en literatuur schaamteloos door elkaar vloeien. Het artistieke hart wordt gevormd door Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur, trompet) en Renée Bekkers (accordeonist).

De uren zijn vergleden. Dat wat net nu was, is nu verleden tijd. Harold en Fanja, tijdreizigers, staan met de brokstukken in hun handen. Samen proberen ze het spoor terug te vinden naar het moment dat er nog wel coherentie was. Eva is juist op zoek naar nieuwe ervaringen, alles kan nog alle kanten op. Sterker nog; zij wíl nog alle kanten op. Deze drie treffen elkaar. Ze moeten voorzichtig zijn, want er dreigt gevaar. Hun afwijkend gedrag is opgevallen. Daar moet een einde aan komen, vinden bepaalde hooggeplaatste figuren. Ze worden gevolgd.

,,We leven in een vreemde tijd. De wereld is van de een op de andere dag veranderd én verenigd. We bevinden ons in een diffuus gebied, in een soort ‘schemering’, tussen de dag en de nacht. Een tussenfase waarin we niet terug kunnen naar hoe het was, en ook vooruit is onzeker, want hoe gaat onze toekomst eruitzien? Kunnen wij – mensen – hiermee omgaan? Kunnen wij accepteren dat we in een soort tijdloze tijd terecht zijn gekomen?’’

Muziekmakers van vandaag
,,Wij, muziekmakers van vandaag, zijn maatschappelijk betrokken en geven mede vorm aan de wereld. Naast engagement zijn we nieuwsgierig en hebben de drang om de muziek van binnenuit te ontheiligen en de grenzen ervan op te rekken.  En dat doen we met de nodige dosis humor. Want lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan.”

Kaartjes bestelt u op www.peeriscoop.nl. Tickets kosten €1 9,50 inclusief twee consumpties. De foyer van theater Peeriscooop is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Voorstelling:              Apituley Presenteert – In De Schemering
Datum & Tijd:            Dinsdag 17 januari 20:30 uur
Tickets:                       €19,50 incl. 2 consumpties

Beeld: Bernard-Jan-Verkoren

Back To Top
Lid worden