Skip to content

Rotterdam de Boer op: Stel jouw locatie open tijdens publieksdagen ‘Lokaal & biodivers voedsel’ op 21 en 22 mei

Op zondag 22 mei is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Vanuit Rotterdam de boer op! willen we dat weekend zoveel mogelijk mensen informeren over het belang van lokaal voedsel dat geproduceerd wordt met aandacht voor een gezonde bodem en een rijke natuur. Vind jij dit ook belangrijk? Doe dan met ons mee en stel jouw locatie open voor het publiek!

Boeren, beheerders van kinderboerderijen, trekkers van stadslandbouwprojecten, eigenaren van volkstuinen – allemaal werken jullie dagelijks met de natuur en als je dit leest zoek je waarschijnlijk naar manieren om voedselproductie daar op een goede wijze mee te combineren. We zouden het geweldig vinden als je bezoekers daar meer over vertelt, hen iets laat proeven, of iets anders rondom het thema ‘lokaal & biodivers’ organiseert op 21 en/of 22 mei!

Open format met overkoepelende campagne

We willen deze publieksdagen organiseren naar het model van Open Monumentendag. Dit betekent dat Rotterdam de boer op! een overkoepelende campagne organiseert om het publiek te informeren over het thema en over de activiteiten op de plekken die hun deuren openen. Ook stellen wij communicatiemiddelen beschikbaar waarmee je zelf bezoekers kunt werven. Voor vrijwilligersorganisaties stellen we verder vouchers beschikbaar om onkosten te dekken (tot 250 euro). Een open format, waarin dus alle ruimte is voor jouw creatieve invulling van deze dag. Denk aan een rondleiding, een eetbare wilde plantenwandeling, een kookworkshop, een kinderactiviteit, een diner of een fietstocht.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse om mee te doen? Vul dan het onderstaande formulier met vragen over jouw idee en locatie in. Of open het formulier hier in een andere browser. We nemen dan contact met je op om verder af te stemmen.

Heb je een vraag of een idee voor de overkoepelende campagne? Neem dan contact op met Maren Elema of Rachelle Eerhart via rotterdamdeboerop@natuurmonumenten.nl.

Back To Top
Lid worden