Skip to content

RMV Gorinchem trekt ruim 18.700 bezoekers

De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem zijn dit jaar door ruim 18.700 bezoekers bezocht. Het was de dertiende editie van het evenement.

Met bijna 400 exposanten was de beursvloer volledig volgeboekt. Duizenden bezoekers waren dagelijks op de beurs te vinden. „Zowel de exposanten als bezoekers waren enthousiast en tevreden. Dat bleek ook wel uit het feit dat de meeste standhouders al een plek hebben gereserveerd voor 2019”, aldus Lucas van’t Hof van beursorganisator Easyfairs.

Op het evenement konden zowel congressen als symposia bijgewoond worden. Onderwerpen als circulaire landbouw in de praktijk en het investeren in de bodem kwamen aan bod. Het congres over precisiebemesting kreeg veel aandacht onder de bezoekers. Aldrik Gierveld, directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid (ELVV) was een van de sprekers. Andere sprekers waren onder andere Erwin Wunnekink (FrieslandCampina) en de voorzitter van LTO Nederland Marc Calon.

Vertrouwen voor 2019
Van’t Hof vindt dat de beursorganisatie een belangrijke rol speelt in de ontwikkelingen binnen de agrarische sector. „De agrarische sector is volop in ontwikkeling en staat aan de vooravond van grote, belangrijke uitdagingen. Ik vind dat wij daar als beursorganisatie ook een belangrijke rol in spelen. De beurs is voor velen één van de belangrijkste contactmomenten in het jaar. Voor de toekomst willen we ons daarom nog meer richten op kennisoverdracht en innovaties”, stelt Van’t Hof.

De edities in Hardenberg en Gorinchem dit jaar geven volgens Van ’t Hof veel vertrouwen voor 2019. „We gaan ons concept verder ontwikkelen zodat er een beurs staat die nog beter aansluit op de behoeften van de bezoekers en exposanten”, aldus Van’t Hof. In 2019 vinden zowel in Gorinchem als in Hardenberg de RMV-beurzen opnieuw plaats.

Tekst: Renske Luimes/Beeld: Ellen Meinen Agrio Archief

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden