Skip to content

Persbericht BlauwZaam | Het jaarlijkse BlauwZaam Symposium (14/10 + 26/10)

Binnen de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is veel dat het waard is om te ontdekken. Al zwervend door het landschap kom je veel authentieke dorpskernen en elementen tegen die voor velen nog onbekend zijn. Veel betrokken inwoners en ondernemers zijn dagelijks bezig al dat moois voor de bezoekers te ontsluiten.

BlauwZaam, Den Hâneker en het Gebiedsplatform Alblasserwaard Vijfheerenlanden hebben gezamenlijk het initiatief genomen om het Symposium XII dit jaar te houden met als thema Waardevol Toerisme. Diverse vormen van recreatie die passen bij de authenticiteit en het ecosysteem van de streek worden voor het voetlicht gebracht. Wij geloven dat een breed gedragen visie op beleving van het landschap van groot belang is voor de toekomst van de streek. Wat goed is voor de bewoners is goed voor de bezoekers!

We organiseren het Symposium op donderdag 26 oktober 2023 met een inloop vanaf 15.00 uur.
Het programma start om 15.30 uur. Met elkaar willen we nadenken over recreatie passend bij die authenticiteit en dat ecosysteem en hierop een visie met elkaar te ontwikkelen. Iedereen die hieraan een bijdrage kan en wil leveren is van harte welkom op Yuverta, Chr. vmbo te Ottoland, B 140.

Alle deelnemers krijgen op zaterdag 14 oktober 2023 de gelegenheid om vanaf 14.00 uur zelf kennis te maken met het moois dat onze streek te bieden heeft met vijf unieke ervaringsmomenten. Verspreid door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hebben we vijf bezoekadressen gevonden die graag meer laten zien en vertellen over hun pareltje. Als deelnemer kan je één van deze 5 ervaringsmomenten kiezen: Den Donk, Nieuwpoort, Symbiose, het Wiel van Bassa en Museum het Voorhuis. De ervaringsmomenten starten alle vijf om 14.00 uur.

Klik hier voor meer informatie & het programma.

Bron: BlauwZaam

Back To Top
Lid worden