Skip to content

Nationaal Baggermuseum | Uniek dagje uit i.c.m. Binnenvaartmuseum Dordrecht (diverse data)

Beleef een heerlijk en uniek dagje uit op het water, langs Drechts Industrieel Erfgoed!

Het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht en het Binnenvaartmuseum uit Dordrecht hebben een unieke samenwerking gevonden. Beide musea zijn de komende maanden op iedere derde donderdag van de maand met elkaar verbonden via het historische scheepje Veerdienst 3. Deze mooie dame heeft plek voor 35 passagiers. Ze vaart van het Binnenvaartmuseum in Dordrecht via de Biesbosch naar het Nationaal Baggermuseum om vervolgens het rondje rond te maken en weer uit te komen in Dordrecht.

Tijdens dit arrangement bezoekt men beide musea waar enthousiaste vrijwilligers mooie verhalen vertellen. Het Binnenvaartmuseum, laat de historie en toekomst van de Rijn- en binnenvaart zien. In het Nationaal Baggermuseum wordt verteld over het heden en verleden van de baggerindustrie. De Veerdienst 3 werd in 1898 als stoomschip gebouwd door de scheepswerf van C. Gips & Zonen aan de Lijnbaan te Dordrecht en wordt nu onderhouden door het Binnenvaartmuseum.

De Veerdienst 3 vaart elke derde donderdag van de maand. Dit dag arrangement is te boeken de website van de Veerdienst 3: https://www.debinnenvaart.nl/veerdienst-3/verhuur/reserveren/

Back To Top
Lid worden