Skip to content

Museum de Koperen Knop zoekt kinderboeken

Komend najaar is er in Museum De Koperen Knop een expositie met als titel ‘Het Kinderboek – toen en nu’. Deze expositie wordt geopend door Arend van Dam, de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. De voorbereiding van de expositie is in volle gang en daarbij blijkt dat er ruimte is voor meer kinderboeken.

HEEFT U KINDERBOEKEN OVER?

Op de expositie zullen veel en gevarieerde kinderboeken te zien zijn. U treft er ook voorwerpen en materialen aan, die iets met kinderboeken te maken hebben, zoals prenten en zaken over lezen in het algemeen. In de expositie komt ook een leeshoek en een authentieke boekenkast. Evenals bijpassende materialen die gemaakt worden van al lang en veel gelezen boeken. En er worden voorleesmiddagen en workshops georganiseerd. Daarvoor is het museum op zoek naar boeken die u over heeft en die u toch niet meer gebruikt.

ALLE SOORTEN ZIJN WELKOM

Alles is welkom. Prentenboeken, leesboeken, algemene boeken, christelijke boeken, kinderstudieboeken en nog veel meer. U mag dit allemaal brengen bij Museum De Koperen Knop. De enige voorwaarde is dat u er afstand van doet. Het gaat dus om schenkingen en niet om bruiklenen; die laatste zijn er intussen voldoende. Alles wat u brengt wordt eigendom van het museum en het museum bepaalt wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren. Natuurlijk wordt alles wat binnenkomt eerst goed bekeken. Naast kinderboeken is het museum ook nog op zoek naar enkele oude (boeken)kasten, die bij de expositie gebruikt gaan worden.

HET MUSEUM

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00 – 17.00 uur.

Back To Top
Lid worden