Skip to content

Museum de Koperen Knop | Presentatie over textielschatten (24/10)

Op 24 oktober 2023 verzorgt Els de Baan een presentatie in Museum De Koperen Knop, onder de titel ‘Textielschatten uit de kast’. Daar is op dat moment de expositie Textielparels te zien. Els de Baan is kunsthistorica textiel, mode en kostuum.

HET VERHAAL
Textiel heeft geen economische waarde, maar laat zien hoe onze voorouders er hebben uitgezien. En dat is een heel andere waarde. Daarover gaat het verhaal dat Els de Baan houdt. Zij is naast mode- en textielspecialist ook taxateur van textiel. Zij vertelt graag over de ins en outs van de waardebepaling van textiele schatten. Welk type textiel was en is gewild en wat was en is minder gangbaar. En, niet onbelangrijk, wat is de plaats van textiele items binnen de kunst- en taxatiewereld.

DE LEZING
De lezing op dinsdag 24 oktober 2023 start om 14.30 uur en kost € 8,50 per persoon, inclusief een consumptie. U bent vanaf 14.00 uur welkom en na de pauze zal Els de Baan door u meegebracht oud textiel bespreken. U kunt vooraf een of meer kaarten reserveren: per telefoon 0184-611366 of per email koperenknop@koperenknop.nl. Het museum is gevestigd: Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam.

Bron: Museum de Koperen Knop

Back To Top
Lid worden