Skip to content

Landbouw Collectief Zuid-Holland in overleg met gedeputeerde Baljeu

Niet alleen landelijk maar ook lokaal in Zuid-Holland is met diverse boerenorganisaties recent een Landbouw Collectief gevormd. Maandag 25 november zit dit regionale collectief bij gedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) aan tafel met de stikstofcrisis als agendapunt.

Arie Verhorst, voorzitter van LTO Zuid-Holland, zit namens LTO in het regionale Landbouw Collectief. „De samenstelling van ons collectief wijkt wat af van het landelijke maar op hoofdlijnen is de groep vergelijkbaar”, stelt hij. Het landelijk gevormde collectief bestaat uit 13 boerenorganisaties.

Stikstofcrisis
Het Zuid-Hollands Landbouw Collectief had deze week in de agenda een overleg staan met gedeputeerde Baljeu (VVD). De inhoud van het gesprek: de stikstofcrisis, het feit dat nog steeds veel vergunningen op slot zitten en hoe nu verder. „Helaas is deze bijeenkomst verdaagd door andere verplichtingen van Baljeu,” zegt Verhorst. In plaats daarvan is nu een grote bijeenkomst gepland aanstaande maandag 25 november in het Provinciehuis van Zuid-Holland. Verhorst: „Op die dag zitten diverse afgevaardigden van belanghebbende partijen in de stikstofcrisis samen met Baljeu. Het gaat om de industrie en de bouw maar ook wij als regionaal Landbouw Collectief zijn van de partij.”

Sausje
Verhorst kan geen inschatting maken van het verloop van de dag. „Ik weet niet of we in het geweld van vele andere belanghebbenden ons punt goed kunnen maken maar dat zien we dan wel. In ieder geval zit een afvaardiging van de agrarische sector weer aan tafel met de Provincie en dat is dan vooral om ervoor te zorgen dat de provincie het landelijke stikstofbeleid volgt en er niet nog een extra sausje overheen giet. Feit is dat de landbouw sector in Zuid-Holland relatief klein is ten opzichte van bijvoorbeeld de industrie en de bouwsector.”

Verhorst is content weer aan tafel te zitten met de provincie en hoopt na dit brede overleg op een extra gesprek tussen gedeputeerde Baljeu en het Landbouw Collectief Zuid-Holland.

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden