Skip to content

De Koperen Knop opent een theetuin

Na een geslaagde proefperiode gaat ‘Theetuin De Knop’ op dinsdag 28 juni 2016 officieel van start. Het terras vooraan de museumtuin heeft een metamorfose ondergaan en het daarbij staande theehuis is ingericht om de gasten optimaal te kunnen bedienen. In de theetuin worden verschillende soorten thee geserveerd, evenals meerdere smaken koffie, flesjes frisdrank en natuurlijk wat lekkers daarbij. Ook is er een beperkt ijsassortiment verkrijgbaar.

Het idee voor een theetuin is geboren nadat het museum merkte dat er steeds meer passerende fiet-sers en wandelaars aankwamen, die alleen een bezoek wilden brengen aan het museumcafé voor een kopje koffie, een glas thee of wat fris. Bij mooi weer bleek dan het kleine terras naast het muse-umcafé veelal te klein om alle gasten te kunnen plaatsen. Ook groeide de vraag naar bijzondere soor-ten koffie en verse koeken en dergelijke. Dankzij een bijdrage van het Rivierenlandfonds konden de voor de realisatie benodigde zaken worden aangeschaft en het terras worden ingericht. Bij veel aan-loop kan het terras eenvoudig worden uitgebreid.

De theetuin ondergaat dezer dagen nog een extra stylingmetamorfose, die wordt uitgevoerd door Bloemen- en cadeauwinkel Buurt 66 uit Boven-Hardinxveld. Deze winkel is dit jaar opnieuw genomi-neerd als Brynxz-dealer van het jaar, evenals in 2015 het geval was. Brynxz produceert aardewerk, waaronder potten, vazen en kruiken, die qua model doen denken aan het bekende aardewerk van rond 1900. Ter gelegenheid van de opening van de theetuin krijgen alle museummedewerkers een kruik cadeau, die wordt gesponsord door Buurt 66.

Theetuin De Knop is open bij goed weer en vormt een onderdeel van Museum De Koperen Knop. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De tuin is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur, op zaterdag van 11.00-16.30 uur en in juli en augustus ook op maandag van 13.00-16.30 uur. Uiteraard is de theetuin en de museumtuin (en natuurlijk ook het museumcafé) vrij toegankelijk. Alleen als u ook het museum en/of de expositie wilt bezoeken betaalt u de gebruikelijke entreeprijs.

Op dit moment is er in het museum een expositie over Playmobil. Het museum beschikt daarnaast over een vaste collectie, een grote museumtuin en een museumcafé. In juli en augustus zijn er kin-derspelen en kan er worden meegedaan aan de spannende zoektocht ‘Kunstkraak in De Knop’. Voor nadere inlichtingen belt u met 0184-611366 of mailt u naar koperenknop@planet.nl. Zie voor verdere informatie over het museum www.koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden