Skip to content

Genieten van StreekParade Ooievaarsdorp

GROOT-AMMERS • Op de StreekParade in het Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt werd zaterdag weer genoten van de huisgemaakte taarten, de wijnen uit Goudriaan en het streekbier en nog veel meer.

De broodjes van de desembakker uit Bleskensgraaf, die ter plekke in de houtoven werden afgebakken, gingen grif van de hand. Ook de ijsboer had ondanks het koele weer veel belangstelling. Een primeur waren de kersen uit Langerak.

Zo’n 35 bedrijven en maatschappelijke organisaties namen deel aan deze Streekmarkt. De kinderen timmerden bijenhotels en rolden kaarsen van bijenwas. De educatiegroep van Den Hâneker begeleidde de kinderen bij het vissen in de sloot waarin zij allerlei waterinsecten ontdekten. De ponykar reed af en aan naar de verhalenvertelster in het Kooikershuisje. Al met al een zeer geslaagde StreekParade met een goede opkomst.

Volgens de organiserende partijen, Streekcentrum Liesvelt en Den Hâneker, zal dit evenement zeker volgend jaar weer herhaald worden.
De dag begon met een feestelijk opening van de tentoonstelling ‘Onze Streek Onze Zorg’ door burgemeester D.van der Borg. Bij de officiële handeling werd hij ondersteund door Domine en Thirza uit Goudriaan. Zij onthulden het Ooievaarsnest, waarin tot hun verrassing een levensgrote ooievaar stond.

Deze tentoonstelling, met interactieve elementen voor kinderen met als rode draad het water, het ontstaan van de polder en de ontwikkeling van de natuur, is het hele seizoen te bezichtigen.
De burgemeester had ook veel belangstelling voor de organisaties die hun producten uit de streek presenteerden. Hij was onder de indruk van het enthousiasme van alle deelnemers en de manier waarop zij al het moois uit de streek presenteerden.

Back To Top
Lid worden