Skip to content

Het is druk in de Koperen Knop

Museum De Koperen Knop staat deze zomer volop in de belangstelling. Naast een groot aantal bezoekers voor de huidige expositie over Donald Duck mag het zich verheugen in een over-weldigend aantal inzendingen voor de fotowedstrijd over het Landschap van de Alblasser-waard-Vijfheerenlanden.

LANDSCHAP
Het prachtige veenweidelandschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden blijkt een schitterend decor voor het maken van unieke foto’s. Een gebied van door sloten gescheiden weilanden, met overal dorpen en bebouwingslinten. Met tal van markante gebouwen vooral veel boerderijen, meer dan 1400 in totaal. Het is een landschap om trots en zuinig op te zijn.
De wedstrijd vindt plaats in het kader van de komende najaar-expositie ‘Denkend aan Holland’. Met deze expositie start er een regionaal project over het landschap van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Deze expositie en fotowedstrijd maken deel uit van een groot aantal regionale pro-jecten, ondergebracht in Groen Verbindt. Tal van organisaties werken hierin samen en de provincie Zuid-Holland treedt op als begeleider en subsidieert een deel van de projectkosten. Denkend aan Holland is een groot expositieproject van de Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker. De inzendingen zijn welkom tot en met 18 augustus 2018. U wordt verzocht de foto’s als bijlage bij uw bericht te mailen naar het e-mailadres van het museum: koperenknop@koperenknop.nl.
Tijdens de opening van de expositie worden er vijf winnaars bekend gemaakt. Het prijzenbedrag is € 500,- totaal.

DONALD DUCK
Het is deze zomer in De Koperen Knop ook erg druk met bezoekers. Jongeren en oudere jongeren komen genieten van de expositie Donald Duck. Hier is niet alleen veel te zien en te ervaren, maar er is ook een klushoek (het lab van Willy Wortel), een filmhoek en een leeshoek. Voor de jongelui zijn er speurtochten, is er een detectivespel en voor de kleinste kinderen zijn er speciale kleurplaten. Voor een verfrissing, een ijsje of een lekkere versnapering kunt u terecht in het Museumcafé of op het terras ernaast. Van woensdag- tot en met zaterdagmiddag is Theetuin De Knop open. Donald Duck loopt tot en met 8 september 2018.

MEER INFORMATIE
Meer gegevens vindt u op de website van Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam: www.koperenknop.nl. Informatie: koperenknop@koperenknop.nl of telefoon 0184-611366. Het museum is open van dinsdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur; op zaterdag al vanaf 11.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. De expositie Denkend aan Hol-land begint op 22 september 2018 en van 4 tot en met 15 september is er een kleine expositie in het voorhuis rond het Open-Monumentendag-thema In Europa.

Back To Top
Lid worden