Skip to content

Open monumentendag in Koperen Knop

Op 8 september 2018 is het Open Monumentendag, waarbij tal van monumenten hun deuren openen en iedereen verwelkomen. Het thema dit jaar is ‘IN EUROPA’. Rond dit thema organiseert Museum De Koperen Knop een aantal activiteiten: een kleine expositie in het voorhuis, demonstraties en verkoop van bijzondere bonbons, een grote kraam met brocante en kinder-workshops.

KLEINE EXPOSITIE SOUVENIRS
Bij de expositie IN EUROPA gaat het om souvenirs, die vooral in het verleden door velen uit allerlei buitenlanden zijn meegenomen en die vervolgens in kastjes en laatjes verdwenen zijn om er misschien wel nooit meer uit te komen. Bierpulletjes, eiffeltorentjes, mannekes pis en nog heel veel meer. Deze kleine expositie in het voorste gedeelte van het museum begint al op 4 en duurt tot en met 15 september 2018. Hiervoor heeft het museum een oproep gedaan in de kranten, waarop een aantal leuke reacties is gekomen.

BONBONS, BROCANTE EN KINDERWORKSHOP
Daarnaast organiseert het museum nog die dag nog meer:
 De Tuin van Vruchten en Bonbons is als speciale gast aanwezig en sluit met demonstraties en lekkers in de verkoop aan bij het landelijke thema.
 Nabij de theetuin is een grote verkoopkraam met brocante en ander daaronder te scharen materiaal, waar voor iedereen wel wat te vinden zal zijn.
 Daarnaast is er een doorlopende kinderworkshop ‘Donald Duck plakken’, waarbij Teuny Bakker laat zien op welke eenvoudige manier je iets prachtigs kunt maken. Deelnemen hieraan is gratis.

VERKOPEN MATERIAAL EXPOSITIE DONALD DUCK
Zaterdag 8 september 2018 is tevens de laatste dag van de expositie Donald Duck. Een deel van de speciaal voor de expositie samengestelde materialen gaat die dag in de verkoop en daarom treft u in de expositieruimte bij een aantal voorwerpen intekenlijsten aan, waarop u een bod kunt doen.

DE KOPEREN KNOP
Het museum sluit overigens op 8 september 2018 in verband met de start van de Gondelvaartactiviteiten al om 16.00 uur. Maar daarom bent u deze dag al ’s morgens vanaf 10.00 uur welkom.
U vindt het museum op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.koperenknop.nl. Het museum beschikt ook over een authentiek ingericht voorhuis, bijgebouwen, een museumcafé en een grote museumtuin en een gezellige romantische theetuin.

Back To Top
Lid worden