Skip to content

Voorstelling: Marlous Lazal & de mannen van de tango

Datum: 21 okt 2018
Tijd: 16:00 - 18:30 uur

Locatie
Theater Peeriscoop


Marlous Lazal brengt met haar Mannen van de Tango persoonlijk en emotioneel liedrepertoire. In Heimwee zijn de Nederlandstalige liederen recht uit het hart gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid met een hartstochtelijke heimwee naar landen waar de mensen ‘het grote gebaar’ nog kennen. Daarnaast zingt ze Spaanstalig werk van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. Ze neemt het publiek via Sevilla en Granada mee naar de kroegen van Havana en Buenos Aires om uiteindelijk in Nederland thuis te komen.

In samenwerking met tekstschrijver Rob Chrispijn, schreef ze in eerste instantie een aantal tango’s maar ook andere muzikale stijlen komen aan bod. Tangopianist en arrangeur Mark Wyman werkte de arrangementen uit voor ‘De Mannen’ die verder bestaan uit Matias Pedrana op bandoneon en Daniel Lehmann op contrabas.
Tussen 1992 en 2003 stond Marlous Lazal op Nederlandse en buitenlandse podia. Ze nam twee CD’s op, waarvan ‘Un amor en la distancia’ (Een liefde in de verte) vier sterren kreeg in Het Parool: ‘Marlous Lazal weet van wanten. Met haar bronstige stem en dierlijke muzikaliteit is ze een soort Marlene Dietrich van de tango.’

Vanaf 2003 is ze ook werkzaam als radiomaker voor o.m. de NTR en de VPRO. Zo produceerde ze onder meer ’Heimwee naar het heden’ over de poëzie van de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges en ‘Het syndroom van Slauerhoff’ over de romantische ziel van dichter Jan Jacob Slauerhoff.

Aanvang is om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Entreeprijs: € 12,50
Entreeprijs is inclusief een gratis consumptie en heerlijke hapjes na afloop.

Meer info: http://www.marlouslazal.nl

Back To Top
Lid worden