Skip to content

Voorstelling: Jeroen van Veen

Datum: 14 okt 2018
Tijd: 16:00 - 18:30 uur

Locatie
Theater Peeriscoop


Er zijn 16 ligplaatsen beschikbaar op het toneel. U ligt om de piano en Jeroen heen en heeft zo met recht een kaartje op de 1e rang.
De ligplaatsen voor dit concert zijn alleen telefonisch te bestellen. U kunt ons bereiken op 0183-690022.

Op 17 mei 1866 werd de Franse componist Erik Satie geboren in Honfleur, meer dan 150 jaar geleden. Om deze componist te eren brengt pianist en componist Jeroen van Veen een prachtig programma met bekende werken van Satie. De langzame muziek heeft een sterk meditatief karakter en over sommige werken gaat zelfs het verhaal dat die ook helend zouden werken bij ziekte!

Satie gaf zijn pianostukken titels als Gedroogde Embryo’s of Prélude bij het plassen van een hond. Hij verfraaide de partituren van deze composities met allerlei geschreven opmerkingen, waarmee hij de uitvoerder aanmoedigde een verhaal te vertellen met zijn muziek. Het is een goed gedocumenteerd feit dat Satie elke werkdag zijn appartement in het achtste arrondissement van Parijs verliet om de hele stad door te wandelen op weg naar zijn studio (een afstand van ongeveer vijftien kilometer), waar hij de dag al componerend doorbracht. ‘s Avonds liep hij weer terug. Een muziekprogramma om even helemaal tot rust te komen, Slow Music ten top!

Programma:
2 Ogives (1889)
3 Gnossiennes (1890)

piano: Jeroen van Veen

In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.’ De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Aanvang is om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Entreeprijs: € 12,50
Entreeprijs is inclusief een gratis consumptie en heerlijke hapjes na afloop.

Back To Top
Lid worden