Skip to content

HAGI-FESTIVAL MUSEUM DE KOPEREN KNOP  

Datum: 30 sep 2017 - 01 okt 2017
Tijd: Hele dag uur

Locatie
Museum De Koperen Knop


De afsluitende activiteiten in het kader van HAGI-festival 2017 mag u niet missen. Zaterdag 30 september 2017 bent u van harte welkom bij Museum De Koperen Knop, voor het onderdeel Cultuur & Historie. Daar is van alles te doen en te bekijken: markt, muziek, kampioenschap pappelellen, exposities en zijn er fiets- en scootmobieltochten door het dorp.

 

KAMPIOENSCHAP

Naast de museumtuin is een terrein ingericht voor het kampioenschap pappelellen. Met een origineel wedstrijdterrein, bestaande uit meerdere banen. De benodigde twee stenen en twee stokjes van verschillende lengte (39 en 13 cm) zijn voorhanden, evenals het vastgestelde wedstrijdreglement. Daar wordt strijd geleverd om winnaar te worden van dit evenement 2017. Er zijn twee categorieën: jeugd tot en met 13 jaar en ouderen. Voor elke categorie is een trofee beschikbaar, die in bezit blijft tot een volgend kampioenschap. Graag vooraf reserveren: koperenknop@planet.nl. Deelname kost € 4,50 voor volwassenen en € 2,– voor jeugd. De wedstrijden vangen om 12.00 uur aan.

 

EXPOSITIES

In het museum zijn twee exposities. De geplande expositie The Sixties, die bij veel bezoekers de tongen losmaakt en vaak ook aanleiding geeft om met de herkenbare muziek mee te swingen. Een expositie vol herkenning voor iedereen van 50 jaar en ouder, maar die ook voor jongeren boeiend is: het gaat immers om de woelige jaren zestig! De expositie duurt nog tot en met  11 november 2017.

Daarnaast is er een door het gehele museum lopende foto-expositie ingericht, getiteld ‘Rondom 1957’. Hiervoor konden foto’s worden ingeleverd door het publiek. Deze korte expositie zal bij velen herinneringen losmaken. Deze expositie wordt in een besloten bijeenkomst geopend door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland en loopt van 23 september tot en met 5 oktober 2017.

 

GEZELLIGE MARKT & MUZIEK

Van 10.00 tot 17.00 uur is er een multiculturele markt annex streekmarkt op het museumterrein, met een grote verscheidenheid aan producten. Deze zijn niet alleen te koop, maar in diverse kramen worden ook demonstraties gegeven en vinden er – doorlopende – workshops plaats. In de theetuin van het museum en in het museumcafé vindt u drinken en lekkers, zodat de inwendige mens niet wordt vergeten. De hele dag door zijn er optredens van muziek en zang. Het museum is die dag gratis toegankelijk.

 

FIETS- EN SCOOTMOBILETOCHTEN

Puzzelend door uw eigen dorp fietsen en ontdekken wat u al jaren ziet, maar wat u nog nooit is opgevallen? Dat kan op 30 september met twee routes: Giessendam en Hardinxveld. Deelname kost € 2,50 per route. Er is ook een kortere route voor scootmobielers (die betalen € 1,–). Deze loopt vanaf de Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Graag vooraf reserveren: koperenknop@planet.nl.

 

HET MUSEUM

Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. Het museum is op 30 september open van 10.00-17.00 uur en zoals genoemd is de toegang die dag gratis. Op de weg langs het museum geldt die dag eenrichtingsverkeer, dus autoverkeer is alleen vanaf het centrum toegestaan. Zie voor meer informatie www.koperenknop.nl. Voor contact mailt u met koperenknop@planet.nl en in dringende gevallen belt u met 0184-611366.

 

Back To Top
Lid worden