Skip to content

Foto expeditie rondom 1957

Datum: 25 sep 2017 - 05 okt 2017
Tijd: Hele dag uur

Locatie
Museum De Koperen Knop


Museum De Koperen Knop heeft ter gelegenheid van het HAGI-festival 2017 een korte foto-expositie ingericht. Aan bewoners is gevraagd foto’s in te leveren. Het museum heeft een impressie gemaakt met de foto’s die hiervoor in aanmerking kwamen. Deze expositie loopt door het hele museum en is te zien tot en met 5 oktober 2017.

 

Wat vooral opvalt bij het bekijken van de foto’s is hoe gigantisch veel er is veranderd in de afgelopen zestig jaar. Bijna alles was toen een heel stuk rustiger. Straten met een of twee geparkeerde auto’s, koeien die heerlijk liggen te herkauwen in de Giessendamse weilanden, het opspuiten van het industrieterrein in de Havenstraat, mensen bezig met hun dagelijkse zaken, op een manier, die we nu bijzonder vinden. Het is alleen maar genieten!

 

Helaas moest het museum een keuze maken op basis van de geschiktheid van het ontvangen fotomateriaal. Veel materiaal van zestig jaar terug is nog niet geschikt om  te worden uitvergroot, zonder dat er onscherpe of vage foto’s ontstaan. Desondanks heeft het museum toch kans gezien om een leuke collectie uit te vergroten en te exposeren. Het zal bij u als bezoeker tal van leuke herinneringen oproepen.

 

Museum De Koperen Knop is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. Voor informatie belt u met 0184-611366 of mailt u naar koperenknop@planet.nl. Kijk ook eens op de website voor meer informatie. Op dit moment loopt ook de expositie The Sixties.

Back To Top
Lid worden