Skip to content

Fietsmolentocht op zaterdag 23 september uitgebreid met kidsroute

Datum: 23 sep 2017 - 24 sep 2017
Tijd: 09:00 uur


Alblasserwaard, diverse locaties. De Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk organiseren op zaterdag 23 september de Fietsmolentocht door de Alblasserwaard.

Op veler verzoek is de Rotary Fietsmolentocht dit jaar uitgebreid met een kindervariant van 15 kilometer. Ook deze route volgt net als de overige afstanden zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst van de vijfde editie gaat naar de Stichting Hulphond.

De Fietsmolentocht van zaterdag 23 september kent daarmee vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers. De tocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven.

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief stoere pet, 8 euro.

Vorig jaar pedaalden maar liefst 472 deelnemers mee en werd 15.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Ambulancewens. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Hulphond, die mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag helpt door de inzet van speciaal opgeleide honden.

Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl.

 

Back To Top
Lid worden