Skip to content

Eerste zichtbare voorzieningen wandelroutenetwerk regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

In mei en juni zijn met het plaatsen van vier nieuwe voetbruggetjes de eerste tastbare voorzieningen getroffen voor de realisatie van het wandelroutenetwerk in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Al enige maanden wordt achter de schermen door een werkgroep bestaande uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, gemeente Molenwaard en Zederik, TeVoet, Den Haneker en Wandelnet gewerkt aan de realisatie van een wandelroutenetwerk in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Door bestaande wandelroutes met elkaar te verbinden, wil de werkgroep de kwaliteit van het wandelnetwerk vergroten. Om verbindingen te maken door de waterrijke Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is hiervoor op sommige plekken een bruggetje nodig. Het waterschap plaatste daarom vier nieuwe voetbruggetjes waardoor wandelaars leuke nieuwe routes kunnen wandelen.
Het wandelroutenetwerk gaat, net zoals het fietsknooppuntensysteem, werken volgens het ‘knooppuntensysteem’. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Begin 2017 wijzen routepalen en informatiepanelen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio.

Wilt u meer weten over het wandelroutenetwerk? Neem dan contact op met Annika Mostert. Zij is te bereiken via 06-14637977, annika@verkeerstudio.nl.

Back To Top
Lid worden