Skip to content

Het is druk in de Koperen Knop

De zomer is voor Museum De Koperen Knop goed begonnen. Ondanks dat het weer niet altijd meewerkte, werd de theetuin achter het museum druk bezocht. Bovendien blijkt de expositie Playmobil een nog groter aantrekkingskracht te hebben op jong en oud dan was verwacht. Het is zo druk in het museum dat er verschillende vrijwilligers-vacatures zijn.

PLAYMOBIL
Wat destijds begon met het ontwerpen en verder ontwikkelen van een simpel poppetje van 7,5 cm lang is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde rage. Dat merkt Museum de Koperen deze zomer elke dag bij de zomerexpositie Playmobil. Het aantal bezoekers per dag ligt ver boven een gemiddeld bezoek per week in andere tijden. Zowel ouderen als jongeren vergapen zich aan de vele uitgestalde stukjes speelgoed, die in veel gevallen al lang de status van uniek verzamelobject hebben bereikt. Er zijn ook meerdere speeltafels met bijzondere Playmobil en het speelgoed is ook te koop. De expositie is te bezoeken tot en met 10 september 2016.

THEETUIN
Ondanks het feit dat het weer het regelmatig heeft laten afweten, kan er reeds na de korte tijd dat de theetuin er is worden gesproken van een succes. In de tuin zijn de voor een theetuin gebruikelijke consumpties verkrijgbaar, zoals speciale theesoorten, diverse smaken koffie en flesjes fris. Daarbij worden diverse lekkernijen geserveerd.
Als u met een groep wilt komen om van de theetuin te genieten is het vooraf reserveren zeker aan te raden. U kunt dan tegelijkertijd een bestelling doen voor eventuele specialiteiten voor uw groep. Dat geldt ook voor lunches en dergelijke. Als de tuin door weersomstandigheden gesloten is kunt u terecht in het museumcafé.

VRIJWILLIGERS
Het succes leidt er toe dat het museum dringend extra vrijwilligers nodig heeft. Vooral voor de bedie-ning in de theetuin en voor het verrichten van activiteiten op automatiseringsgebied. Maar ook zoekt het museum suppoosten, onderhoudsmedewerkers, een medewerker publiciteit en nog meer. Kijk eens op de website of er ook een functie voor u bij staat. Reacties voor de vacatures: 0184-611366 (vraag of men uw naam wilt noteren) of koperenknop@planet.nl

HET MUSEUM
De Koperen Knop is gevestigd in en rondom een grote monumentale boerderij, die kort na de Tachtigjarige Oorlog is gebouwd. De openingstijden van het museum zijn: maandag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 september 2016 is het museum op maandag gesloten. Deze zomer zijn er voor kinderen speciale activiteiten. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor inlichtingen reserveringen belt u met 0184-611366. Ook kunt een e-mail sturen naar koperenknop@planet.nl. Kijk ook eens op de website www.koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden