Skip to content

Drukbezochte ledenvergadering collectief

Collectief Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kijkt terug op een sfeervolle ledenvergadering, donderdagavond in Het Bruisend Hart in Hoornaar. Een volle zaal (er moesten zelfs stoelen bijkomen), een interessante discussie en een boeiende presentatie door familie Pellikaan uit Hoogblokland.

Opvallend is de enorme toename van de gruttopopulatie bij de familie Pellikaan. In 2005 waren er slechts 1 à 2 gruttolegsels, en in 2018 maar liefst 38. Het totaalaantal legsels steeg in diezelfde periode van 30 naar 108.

Familie Pellikaan heeft inmiddels drie percelen met een plasdras, wat betekent dat er tijdens het broedseizoen een laagje water op de percelen staat (zie de foto). Dat is bij de weidevogels erg in trek. Verder zijn er percelen met een rustperiode tot 8 of 15 juni, met voorweiden (eerst beweiding, gevolgd door een rustperiode) en met legselbescherming.

Collectief Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is een collectief van met name boeren die aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer doen, waaronder weidevogelbeheer.

Back To Top
Lid worden