Skip to content

Den Haneker gaat in januari van start met een nieuwe snoeicursus

In januari 2022 organiseert natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker weer een korte cursus over het snoeien van fruitbomen.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan het achterstallig onderhoud bij oude hoogstam appel- en perenbomen en vormsnoei van jonge bomen. De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een praktijkzaterdag. Op woensdag 12 en 19 januari 2022 zijn de theorieavonden van 19.30 uur tot 21.00 uur, via een videoverbinding. Op zaterdag 22 januari is de praktijkdag van 9.00 tot 14.30 uur in Hei- en Boeicop. Voor het juiste gereedschap wordt deze dag gezorgd.

Wat komt aan bod?
* de aanpak van achterstallig onderhoud,
* het snoeien van scheuten één jaar na de snoei,
* aanplant en vormsnoei van jonge bomen.

Gijsbert Pellikaan geeft de theorie en de praktijklessen. Hij werkt als medewerker bij Den Hâneker en is ecoloog en landschapsdeskundige. Ruim 25 jaar heeft hij als adviseur van Landschapsbeheer Zuid-Holland gewerkt in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Praktische informatie
Er is plaats voor 16 deelnemers en de kosten bedragen  € 30,- per persoon, voor Den-Hâneker leden is dat € 25,-. Nog geen lid? Voor EURO 30,- per jaar is het mogelijk om lid te worden van onze vereniging.

Aanmelden?
Stuur een mail naar info@denhaneker.nl om je aan te melden (of vragen te stellen).

Back To Top
Lid worden