Skip to content

Bestuur Vierdaagse Alblasserwaard sluit historisch hoofdstuk af

Hoornaar, oktober 2023 – Het bestuur van de Vierdaagse Alblasserwaard heeft na uitgebreid overleg met spijt in het hart de definitieve beslissing moeten nemen dat de feestelijke 25e editie, gehouden van 17 t/m 20 mei 2023, daadwerkelijk de laatste editie was die door dit bestuur werd georganiseerd.

De 25e jubileumeditie van de Vierdaagse Alblasserwaard was van tevoren aangekondigd als de laatste editie onder de vlag van Den Hâneker. Verschillende uitdagingen hebben een rol gespeeld in dit besluit, waaronder de groeiende eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, stijgende kosten, financiële risico’s, en met name een gebrek aan beschikbare vrijwilligers.

Na de aankondiging eerder dit jaar hebben we vele positieve reacties ontvangen van deelnemers die enthousiast waren om mee te doen aan de 26e editie van ons evenement, gepland van 8 tot en met 11 mei volgend jaar. Helaas was er de afgelopen maanden onvoldoende steun, zowel financieel als in termen van mankracht, vanuit individuen en organisaties. Na zorgvuldige overweging en uitgebreid intern overleg heeft het bestuur tot zijn spijt moeten besluiten dat het niet mogelijk is om door te gaan. Gezien de omvang van het werk in de aanloop naar het evenement en gedurende de drukke evenementsweek, is het simpelweg niet langer haalbaar om dit te combineren met de huidige verplichtingen en taken van de drie bestuursleden.

Wij willen van deze gelegenheid gebruikmaken om alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors en supporters te bedanken voor hun langdurige betrokkenheid en toewijding aan de Vierdaagse Alblasserwaard. Samen hebben wij dit sportieve evenement tot een groot succes gemaakt en het een speciale plaats in de regio gegeven. Met een gevoel van dankbaarheid en trots kijken we terug op de vele mooie herinneringen die we hebben gedeeld.

Hoewel het huidige bestuur de organisatie van de Vierdaagse Alblasserwaard niet kan voortzetten, hopen wij dat andere geïnteresseerden zich zullen aandienen om deze prachtige traditie voort te zetten en te laten bloeien. Wij wensen hen alle succes en ondersteuning toe die zij nodig hebben om de Vierdaagse Alblasserwaard voort te laten leven en staan klaar om hen te assisteren met kennis en middelen.

Contact opnemen met Kees Commijs, Desiree Aantjes of Mariëlle de Bruijn? Stuur een mail naar info@vierdaagsealblasserwaard.nl

Back To Top
Lid worden