Skip to content

Op de koffie bij… | Hof van Schaayk

Vandaag gaan we op de koffie in de Vijfheerenlanden bij de familie Voogd van Hof van Schaayk.
Aan de Schaikseweg 32a ligt deze boerderij in Leerdam richting Schoonrewoerd.

Het voorste huis hoort er niet bij, maar verleent overpad naar de stallen, het stenen huis  en sinds kort een grote mantelzorgwoning en de weilanden. Sinds 1976 is het een melkveebedrijf en in 2004 zijn zij begonnen boerengolf aan te bieden voor dagrecreanten. De buxuskwekerij is afgebouwd, er is nu een perceel Viburnums voor de veiling. Al enkele jaren waren er plannen dat Henry en Ariete Voogd de boerderij over zouden nemen. Eind van het jaar is het zover. Dan verhuizen Henry en Ariete vanuit Giessenburg naar het stenen huis verscholen in het groen en nemen zijn ouders intrek in een ruime mantelzorgwoning naast de stallen. Samen met zijn vader en 1 vaste medewerker gaan Henry en Ariete de boerderij runnen.

De grote witte pagodetenten achter bij het weiland staan er inmiddels 8 jaar, waar boerengolf en andere activiteiten plaats vinden met een prachtig weids uitzicht. Boerengolf is vooral bij familiefeestjes een succes. Het kan dan ook gespeeld worden door jong en oud. Mocht het slecht weer zijn, dan bieden zij indoor Kruisboogschieten of het spel kopspijkers aan. Ook glasentertainment, schilderen, een djembé workshop of rondleiding over bedrijf behoren tot de mogelijkheden. Tevens kunnen de arrangementen altijd uitgebreid worden met koffie/thee, een lunch of barbecue.

In de zomermaanden zijn zij van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 21.00 uur geopend. Zie hun website: www.hofvanschaayk.nl

Toen wij er waren liepen de koeien naar binnen om de grootste middaghitte in de stal door te brengen met vers gemaaid gras. De boerderij beschikt ook over een melkrobot. Ondanks de a.s. verhuizing en de bruiloft die er morgen gehouden zou worden nam Ariete ruimschoots de tijd om over hun toekomst op Hof van Schaayk te vertellen.

Ariete is geboren op een kaasboerderij in Giessenburg en heeft tevens ervaring als planner bij grote bedrijven.

Succes Henry en Ariete met de verhuizing van Giessenburg naar de mooie plek aan de Schaikseweg 32a en jullie bedrijf.

Namens de werkgroep Recreatie & Toerisme,
Marjan van de Graaf en Willy Strube

Back To Top
Lid worden