Skip to content

Artikel Melkvee.nl | ElkeMelk genomineerd voor internationale innovatie award in vier categorieën

Zuivelbedrijf ElkeMelk van melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf (ZH) is genomineerd voor The World Dairy Innovations Award. Deze internationale prijs beloont organisaties die zich onderscheiden in de zuivelindustrie.

De melk dat via het concept van ElkeMelk wordt verwerkt wordt binnen 10 minuten na het melken per koe verpakt en is direct klaar voor consumptie. Met behulp van de QR-code op het etiket kan de consument zien van welke koe de melk afkomstig is. ElkeMelk is met dit concept genomineerd in de categorieën ‘ambachtelijke producten’, ‘productie/technologie-innovatie’, ‘nieuw/opstartend bedrijf’ en ‘marketingcampagne’.

The World Dairy Innovation Awards worden jaarlijks georganiseerd en zijn ontworpen om innovaties in de hele zuivelsector aan te moedigen. Het evenement trekt vooruitstrevende zuivelbedrijven uit de hele wereld aan.

Bertha 476
Melkveehouder Matthijs Baan ontwierp in 2017 samen met TOP bv uit Wageningen een nieuw systeem dat de volledige verwerking van melk, van uier tot fles, in minder dan tien minuten mogelijk maakt. Elke melkbeurt wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit en de melk is minimaal bewerkt door pasteurisatie.

Het product is puur natuur en gezonde voedingswaarden blijven behouden. Iedere fles heeft een te scannen QR-code, zo weet de consument of de melk van bijvoorbeeld Tietje 203 of Bertha 476 komt.

Grenzen verleggen
‘We zijn enorm vereerd met deze nominatie’, laat Matthijs Baan weten. ‘En dan óók nog eens in vier categorieën. Het onderscheidende van ElkeMelk wordt nu wereldwijd erkend. Dit is een geweldige beloning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn vastbesloten om grenzen te verleggen in de zuivelindustrie en consumenten te verrassen met pure, ambachtelijke melk en innovatieve oplossingen.’

De World Dairy Innovation Awards worden voor het zestiende jaar uitgereikt en de winnaars worden geselecteerd door een deskundig panel van professionals uit de zuivelindustrie. De bekendmaking vindt plaats tijdens het zestiende Global Dairy Congress op 21 juni 2023 in Londen.

Bron: Melkvee.nl/ 

Back To Top
Lid worden