Skip to content

Artikel Kontakt: Primeur voor de Kring A&V; videokeuring voor geiten

REGIO • De Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden organiseert dit jaar geen keuring op locatie, maar heeft de primeur met een videokeuring.

Rekening houdend met alle maatregelen die dit voorjaar na de corona uitbraak werden ingesteld, was het voor het bestuur van de Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden al snel duidelijk dat er dit jaar geen geitenkeuringen op locatie zou komen.

De teleurstelling was bij de leden duidelijk merkbaar. “Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en het bestuur vatte het plan op om een videokeuring voor geitenlammeren en geiten te organiseren”, aldus de kring.

Voor het eerst sinds de oprichting van de Kring A&V in 1946 zal er nu dus een videokeuring voor de geiten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden worden georganiseerd.

De eigenaren (allen lid van de Kring van Geitenfokverenigingen Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden) mogen tussen 27 juni en 4 juli thuis met hun smartphone videofilmpjes van hun geiten maken die maximaal 1,5 minuut mogen duren en aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen en ze daarna maar uiterlijk 4 juli insturen naar het bestuur.

Na 4 juli zullen twee deskundige juryleden gezamenlijk via een computerprogramma bij hen thuis de geiten op de videofilmpjes beoordelen en hun rangschikking later kenbaar maken.

Bron: het Kontakt/Beeld: aangeleverd

Back To Top
Lid worden