Skip to content

Artikel Kontakt | Open Dag bij Hoeve Zomerlust en Booij Kaasmakers in Streefkerk druk bezocht

STREEFKERK • Zo’n 500 belangstellenden hebben zaterdag een kijkje achter de schermen gekregen bij Booij Kaasmakers en Geitenfarm Hoeve Zomerlust uit Streefkerk, die hun bedrijf openstelden voor bezoek. Er waren allerlei activiteiten en het weer werkte gelukkig mee.

Voor de kinderen was er van alles te beleven. Van boter maken tot geitjes knuffelen en de fles geven aan de lammetjes. Een planten speurtocht in het weiland, even op het springkussen, een rondleiding over het geitenbedrijf of door de kaasmakerij en rijpingskamer. Een echte imker liet alles zien over de 10 bijenkasten die bij Booij staan en de bezoekers werden vervoerd met een heuse huifkar.

De volwassenen konden kaasmaken, wijnproeven, (geiten)vlees van de barbecue proeven en uiteraard ook deelnemen aan de rondleidingen. Bezoekers waren verrast door alles wat er bij geitenhouden en kaasmaken komt kijken.

Zowel bij het geitenbedrijf als de kaasmakerij zijn er ook buiten de open dag allerlei mogelijkheden om een kijkje te nemen. Beide bedrijven bieden rondleidingen aan, en bij de kaasmakerij ook workshops en activiteiten.

De horecagelegenheid bij de kaasmakerij, Ontmoeten bij Booij, biedt ook ruimte voor vergaderen, trainen, vieren van gelegenheden zoals een familiedag, verjaardag of zelfs huwelijk. Uiteraard met lokale producten van omliggende boeren en ondernemers. Lokale afzet wordt volop aan gewerkt, zo gaat het geitenvlees van de bokjes naar slagerij Schell in Rotterdam, en verkoopt Booij Kaasmakers via eigen (online)winkel, markt, en aan vele restaurants. De mogelijkheden staan op www.hoevezomerlust.nl of www.booijkaasmakers.nl.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden