Skip to content

Artikel Kontakt | Molenlanden presenteert de cultuur- en recreatiekaart: inspiratie om op pad te gaan

MOLENLANDEN • Inwoners van de gemeente Molenlanden krijgen deze week de cultuur- en recreatiekaart door de brievenbus. Doel van deze kaart is inwoners te inspireren om vaker op pad te gaan in Molenlanden.

Maarten van Helden, wethouder recreatie en toerisme, vertelt: “In de zomer trekken veel inwoners er op uit. Voor een uitstapje gaan we al snel op zoek naar een leuk uitje wat verder weg. Terwijl er in de buurt soms meer te doen is dan gedacht. Met deze kaart nodigen we iedereen graag uit om er op uit te gaan en ons mooie gebied te ontdekken. Onze recreatieve ondernemers en cultuuraanbieders staan in elk geval klaar om toeristen én inwoners gastvrij te ontvangen!”

Startpunt voor een ontdekkingstocht
Deze cultuur- en recreatiekaart is het startpunt voor een ontdekkingstocht door Molenlanden. Op de kaart staan de bekende iconen zoals Werelderfgoed Kinderdijk en Vestingstad Nieuwpoort. Maar bijvoorbeeld ook welke musea je kunt bezoeken en waar je terecht kunt voor streekproducten zoals ambachtelijke kaas of een ijsje dat gemaakt is van verse melk.

Verder kunnen inwoners aangeven welke mooie, leuke plek zij nog missen op de kaart of verbeterpunten doorgeven. Dat kan door de QR code in de begeleidende brief te scannen en vervolgens het reactieformulier in te vullen.

Vrijetijdseconomie versterken
De gemeente Molenlanden werkt samen met lokale ondernemers en organisaties aan het versterken van de vrijetijdseconomie is ons gebied.

Meer informatie hierover staat in de Toeristische Agenda Molenlanden 2021-2025. Deze is te vinden op: www.molenlanden.nl/recreatie.

Bron: het Kontakt/ Beeld: P. Lodder

Back To Top
Lid worden