Skip to content

Artikel Kontakt | Het eerste duurzame insectenhotel van de gemeente is geopend in Vianen

VIJFHEERENLANDEN • Om de biodiversiteit te vergroten worden er op verschillende locaties in de gemeente acht duurzame insectenhotels geplaatst. De eerste is op maandag 17 juni door wethouder Joop van Montfoort en Beheerder Openbare Ruimte Robin Duiker geopend in Vianen naast winkelcentrum De Lijnbaan.

Bewustwording
Met dit soort initiatieven wil de gemeente bijdragen aan de bewustwording dat we goed voor de omgeving moeten zorgen en de natuur en dieren moeten beschermen.

De insectenhotels, die dienen als broedplaatsen voor onder andere bijen en andere belangrijke bestuivers zoals vlinders, worden steeds vaker gezien als een belangrijk onderdeel om het ecosysteem te ondersteunen.

Samenwerken
Wethouder duurzaamheid Joop van Montfoort: “Mijn complimenten aan alle collega’s die dit mogelijk hebben gemaakt. Het is mooi om te zien dat verschillende initiatieven bij elkaar komen. We hergebruiken materiaal, werken samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zetten ons in voor de biodiversiteit. Dat is wat je wilt bereiken met elkaar!”

De insectenhotels zijn met zorg samengesteld door de werkgroep Landgoed Everstein en bestaan voornamelijk uit circulaire materialen. Zo is de stalen behuizing afkomstig van rioolgemalen, de fundering van houten brugliggers en de vulling van oude dakpannen en bomen die noodzakelijk gekapt moesten worden binnen Vijfheerenlanden.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden