Skip to content

Artikel Kontakt | Nieuwe informatiebijeenkomst over voedselbossen in de regio

REGIO • In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn diverse initiatiefnemers gestart met de aanleg van een voedselbos. Op woensdagavond 26 juni wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor mensen die er meer over willen weten.

Vorig jaar werd op verzoek van de Provincie Zuid-Holland het voedselbosnetwerk opgericht om te onderzoeken wat de initiatiefnemers nodig hebben. Doel van het netwerk is ook om de verschillende initiatieven en andere geïnteresseerden aan elkaar te koppelen.

Netwerkbijeenkomsten
In 2023 hebben een paar bijeenkomsten plaatsgevonden. Het waren netwerkbijeenkomsten om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomsten bestonden uit een bezoek aan een voedselbos en ze werden door 15 tot 20 mensen bezocht. Het leverde geanimeerde gesprekken op, leuke contacten en veel informatie. Er waren geïnteresseerden die meer wilden weten, maar ook mensen die al een start hadden gemaakt en met gerichte vragen kwamen.

Zeven locaties 
Op zeker zeven locaties in de regio zijn al bomen en struiken geplant van verschillende hoogtes, zodat overgangen ontstaan van hoog naar laag. Zo wordt de ruimte en het zonlicht optimaal benut en ontstaat een plek met voedsel voor mens en dier. Maar het duurt natuurlijk wel even voor de bomen groot zijn en fruit en noten gaan opleveren. Ondertussen kunnen tijdelijk eenjarige groenten worden verbouwd. Dit levert gezond en eerlijk voedsel op, vlak in de buurt.

Mensen die meer willen weten over een voedselbos, of mensen die zelf met anderen een voedselbos willen beginnen, zijn welkom op woensdagavond 26 juni. De bijeenkomst wordt gehouden aan de Liesveld 9 in Groot-Ammers en duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden kan bij Marieke van Marn is More via info@marnismore.nl.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden