Skip to content

Artikel Kontakt | Kaasmakerij en geitenhouderij uit Streefkerk houden open dag op 15 juni

STREEFKERK • Samen met Geitenfarm Hoeve Zomerlust organiseert Booij Kaasmakers uit Streefkerk een open dag op zaterdag 15 juni. Het wordt een dag vol leuke activiteiten waar je alles kunt leren over kaasmaken en de geitenhouderij.

Beide bedrijven geven doorlopend gratis rondleidingen (elk uur) met een proeverij en alle bezoekers krijgen koffie, thee of limonade van het huis. “Leuk om eens te kijken wat er achter de schermen gebeurt en er is genoeg tijd om meer te weten te komen!”, vertelt Marijke Booij van de gelijknamige kaasmakerij.

Rondleidingen

Bij Booij Kaasmakers aan de Middenpolderweg 63 zijn rondleidingen die voeren door de kaasmakerij en de kaasrijping en eindigen met een proeverij van huisgemaakte kazen. In het proeflokaal wordt koffie en limonade geserveerd, kunnen er wijntjes geproefd worden en er kan een lekkere lokale lunch besteld worden.

Voor de kinderen is er een plantjesspeurtocht, een springkussen, en kijken bij de imker van de 10 bijenkasten. De workshops (kaas maken, boter maken) zijn deze dag voor de helft van de prijs, reserveren is wel verstandig.

Huifkartocht

Met een heuse huifkar is er vervoer naar Geitenfarm Hoeve Zomerlust, aan dezelfde Middenpolderweg, maar dan op nummer 25. Op de geitenboerderij begint de rondleiding in de kraamkamer en eindigt in de melkstal. Er kan geknuffeld worden met kleine geitjes en er is een springkussen voor de kinderen. De barbecue staat klaar om geitenvlees te laten proeven en er zijn broodjes hamburger te koop.

Meer informatie of aanmelden voor workshops: www.Booijkaasmakers.nl of www.hoevezomerlust.nl. Adres: Booij Kaasmakers, Middenpolderweg 63 en Geitenfarm Hoeve Zomerlust Middenpolderweg 25, beiden te Streefkerk.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden