Skip to content

Artikel AD: Wie helpt mee om boerderijen op de foto te zetten?

Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden is op zoek naar fotografen om boerderijen in de regio op de gevoelige plaat vast te leggen. Inmiddels staat de helft van alle 2500 boerderijen al in de beeldbank.

De bedoeling is dat het fotograferen vanaf de openbare weg gebeurt, maar als de eigenaar van de boerderij het goed vindt, mag dat ook op het erf. De fotografen krijgen een legitimatiebewijs en folders mee die kunnen worden uitgedeeld, zodat bewoners en eigenaren van de boerderijen weten wat er gaande is. Het werk gebeurt aan de hand van adreslijsten. Het is de bedoeling dat er van elke gefotografeerde boerderij een foto in de beeldbank van de stichting wordt opgenomen.

,,De boerderij staat op dit moment sterk onder druk”, zegt Dick de Jong namens de stichting. ,,Alleen al door de stikstofproblematiek moet een aantal boerenbedrijven stoppen. Dat betekent dat markante boerderijen voor een deel gaan verdwijnen uit het veenweidelandschap. Niet alleen oude, maar vooral ook nieuwere boerderijen moeten een andere bestemming krijgen. Die bestemming moeten passen in het landschap en zeker niet storend zijn.” Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden wil hierbij een adviesfunctie vervullen.

Fotografen kunnen zich aanmelden via secretariaat@boerderijenerf.nl.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Stichting Boerderij & Erf AV

Back To Top
Lid worden