Skip to content

Artikel AD | Molenlanden zoekt inwoners die ‘Rustpunt’ willen zijn op fiets- en wandelroutes

Woon je heerlijk landelijk in de polder, vlak bij een fiets- of wandelroute in Molenlanden? Wil je anderen laten meegenieten van het buitengebied? Dan zijn de gemeente Molenlanden en Stichting Rustpunt naar je op zoek.

De gemeente en de stichting zoeken inwoners die bereid zijn officieel een Rustpunt te worden voor toeristisch verkeer in de omgeving.

Een Rustpunt is een plek op een particulier erf waar wandelaars en fietsers tijdens hun tocht even kunnen pauzeren. De bezoekers zetten zelf koffie of thee, vullen hun bidon of laden hun fiets op. Ook de aanwezigheid van een toilet is fijn. De Rustpunten zijn herkenbaar aan een speciaal bord en alleen toegankelijk als het bordje ‘open’ opgehangen is.

De Stichting Rustpunt heeft in Nederland al 650 Rustpunten gemaakt. Samen met de gemeente inventariseert de stichting nu of er voldoende interesse is bij inwoners voor een netwerk in Molenlanden. In de gemeente zouden meerdere Rustpunten moeten komen.

Molenlanders die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via rustpunt.nu/info/rustpunt-worden/aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot en met 5 mei. Voor vragen of meer informatie: 06-20541555

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden