Skip to content

Artikel AD | Gastvrouw Ellen van ’t Raadhuis in Goudriaan uitgeroepen tot ‘Parel van het Jaar’ in Terras Top 100

Gastvrouw Ellen Treuren (55) van ‘t Raadhuis in Goudriaan is uitgeroepen tot ‘Parel van het Jaar’ bij de uitreiking van de Terras Top 100 van 2023. Ze ontvangt deze award van vakblad Misset Horeca omdat ze ‘een bijzondere, opvallende en onmisbare medewerker’ is.

Restaurant ‘t Raadhuis in Goudriaan, dat in 2019 de AD Terrassentrofee won, eindigde op plek 75 van de ranglijst. In de Drechtsteden zien we op plek 47 grandcafé Spek & Bonen uit Sliedrecht terug. Een jaar geleden was de zaak in het Baggerdorp nog het beste terras van Zuid-Holland én de nummer acht van heel Nederland. Maar nu moet de familie Speksnijder genoegen nemen met een plaats in middenmoot. Op plek 41 staat Le Barrage uit Alblasserdam, een zaak van horecamagneet Bjorn van Dijl.

Pelle’s Eten & Drinken uit het Twentse Deurningen is de winnaar van de Terras Top 100 van 2023. Hotel Nobel op Ameland eindigde als tweede en Het Wijnhuis in Zwolle pakte het brons.

Hoe komt de Misset Horeca Terras Top 100 tot stand?
De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bijvoorbeeld op een pretpark) en er bediening aan tafel plaatsvindt.

In een eerste ronde hebben alle deelnemende terrassen twee anonieme, onaangekondigde bezoeken gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras. De uiteindelijke top-7 kreeg tot slot een bezoek van ruim een uur van de hoofdjury. Zij hebben onder andere gesproken over het terras en bedrijf, de bedrijfsvoering, personeel en productkeuze.

De Terras Top 100 van 2023 was de vijftiende editie van de terrassenranglijst. De hoofdjury bestaat onder meer uit een aantal oud-winnaars. Behalve de ranglijst is er ook een publieksprijs uitgereikt. Deze ging dit jaar naar Hertme’s Ambacht uit Hertme. De award ‘Parel van het Jaar’ ging naar de 55-jarige Ellen Treuren van ’t Raadhuis in Goudriaan.

Bron: AD Rivierenland

 

Back To Top
Lid worden