Ga naar hoofdinhoud

Artikel AD: Coronacrisis of niet, het aantal horecazaken nam afgelopen jaar juist toe in deze regio

De coronacrisis hield de horeca lange tijd gesloten, toch nam het aantal zaken afgelopen jaar toe in deze regio. In Molenlanden kwamen er zelfs vijftien eet- of overnachtingsplekken bij.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal horecagelegenheden zit landelijk al langere tijd in de lift. Ondanks dat vorig jaar gedomineerd werd door de coronacrisis, steeg het aantal horecazaken in Nederland opnieuw. Er zijn er nu zo’n 72.000, een toename van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Ook in deze regio nam het afgelopen jaar het aantal zaken toe. Dat gebeurde eigenlijk overal, behalve in Gorinchem. In de stad zijn nog altijd ongeveer 145 horecagelegenheden, maar dat zijn er zo’n vijf minder dan een jaar daarvoor.

Toename

Het aantal zaken nam in Molenlanden flink toe: daar kwamen er zo’n vijftien horecazaken bij. In de gemeente kunnen mensen nu op zo’n 110 plekken eten of overnachten, terwijl dat een jaar daarvoor nog op 95 plekken kon. In Altena, Vijfheerenlanden en West Betuwe kwamen er zo’n tien zaken bij (nu respectievelijk 165, 160 en 175). In Hardinxveld-Giessendam steeg het aantal zaken van 25 naar 30.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Ricardo Smit

 

Back To Top
Lid worden