Skip to content

Artikel AD: Beslissing over doorgaan Fokveedag uitgesteld: eerst gesprek met gemeente nodig, zegt organisatie

De beslissing over het doorgaan van de 108e Fokveedag in Hoornaar is voorlopig uitgesteld. Het bestuur van het boerenlandfeest zou daarover dinsdagavond een beslissing nemen, maar afgesproken is om eerst nog een gesprek met de gemeente Molenlanden te hebben. 

Vanuit het gemeentelijk coronafonds werkt Molenlanden aan een garantstellingsregeling, die bedoeld is voor evenementen als de Fokveedag. ,,Graag gaan we hierover het gesprek met de gemeente aan”, zegt voorzitter Johan de Groot. ,,Want er is ons veel aan gelegen de Fokveedag te laten doorgaan. Maar zonder al teveel beperkingen, want die zouden de typerende gezelligheid van de Fokveedag niet ten goede komen.”

De tijd dringt, met de voorbereidingen moet hoognodig worden gestart. De Groot: ,,Als blijkt dat het verantwoord is, durven we de stap te nemen en gaan we toewerken naar zaterdag 2 oktober. Maar het moet financieel en organisatorisch wel behapbaar zijn, ook voor onze vrijwilligers.”

De Fokveedag is altijd op de eerste zaterdag van oktober en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Vaste prik zijn de rundveekeuringen en de warenmarkt waar bij zo’n honderd kramen allerhande producten worden verkocht. Vanwege corona ging het evenement vorig jaar niet door.

Bron: het Kontakt/Beeld: Rick den Besten

 

Back To Top
Lid worden