Skip to content

Artikel Agraaf: Utrecht verhoogt budget regeling Jonge Landbouwers

De provincie Utrecht heeft het budget voor de subsidieregeling voor Jonge Landbouwers (JOLA) over 2020 verhoogd, van 400.000 naar 672.000 euro. Op die manier konden alle aanvragen worden gehonoreerd.

Met de JOLA-subsidie geeft provincie Utrecht jonge agrariërs de mogelijkheid hun bedrijf op een toekomstbestendige manier in te richten. Dat kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, het gebruik van innovatieve bemestingsmethoden of investeringen in klimaatbestendigheid.

De subsidieregeling is bestemd voor boeren tot 41 jaar. Zij konden vanaf eind vorig jaar tot begin februari dit jaar tot een bedrag van 20.000 euro subsidie aanvragen voor maximaal drie investeringen. Er was in eerste instantie ruimte om 25 aanvragen te honoreren. In de laatste openstelling was het aantal aanvragen echter zo groot, dat is besloten het budget te verruimen. Daardoor konden nog eens 16 ondernemers hiervan profiteren.

De regeling is tussen 2014 en 2020 elk jaar opengesteld. Of de JOLA-regeling in 2021 ook weer wordt opengesteld, kan een woordvoerder van de provincie nog niet zeggen: “Daar is nog geen besluit over genomen.”

Zonnepanelen

De melkveehouders Linda en Wilco Versteeg uit Rhenen (zie foto) hebben dankzij de subsidieregeling 800 zonnepanelen op het dak van de stal kunnen leggen. Zij melken 130 koeien met twee melkrobots. De energie die ze opwekken met de zonnepanelen, kunnen ze daar goed voor gebruiken. Ze verwachten dat ze dankzij de subsidieregeling de investering binnen tien jaar te kunnen terugverdienen, aldus de provincie.

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden