Skip to content

Artikel AD: Een goed idee voor duurzaamheid? Molenlanders kunnen er zelfs geld mee winnen

Jongeren, verenigingen en ondernemers uit Molenlanden worden opgeroepen met hun beste idee of uitvinding voor een duurzamere samenleving naar de gemeente te stappen. Ze maken er zelfs kans mee op een prijs.

De gemeente schrijft deze duurzaamheidswedstrijd uit om inwoners te enthousiasmeren, inspireren en elkaar te stimuleren om na te denken over duurzaamheid. ,,We willen graag dat de vele creatieve en innovatieve ideeën van onze inwoners en bedrijven worden gedeeld. Om zo ook anderen te inspireren om in actie te komen’’, zegt wethouder Teunis Jacob Slob.

Jeugd tot 21 jaar, burgerinitiatieven, non-profit organisaties en ondernemers kunnen meedoen. Zij maken kans op een geldprijs van maximaal 1000 euro per categorie. Inschrijven kan vanaf 21 juni via molenlanden.nl/duurzaam.

Een jury beoordeelt welk effect het inspirerende voorbeeld heeft op onder meer CO2-reductie, energie- en materiaalverbruik, klimaatadaptatie (bescherming tegen overstroming, droogte en hitte) biodiversiteit en uitvoerbaarheid. Ook wordt gekeken of ideeën en voorstellen op meerdere plekken kunnen worden uitgevoerd.

Op de Dag van de Duurzaamheid, die dit jaar op 7 oktober wordt gehouden, maakt de jury de winnaars bekend.

Bron: AD Rivierenland

 

Back To Top
Lid worden